reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

Grupy krwi i przede wszystkim odczynnika rh nie muszę. Oddaję krew (12 litrów) więc wiem że mam 0Rh+ więc nie mam mowy o konflikcie serologicznym. Chyba tylko będę musiała pokazać potwierdzenia z Krwiodawstwa. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi - trochę poprawiło mi to humor. Teraz pozostaje mi poczekać te trzy tygodnie.

reklama
Mi gin zlecił dziś badanie moczu, badanie na grupę krwi i tokosplazmoze. Badanie moczu mialam zrobione od razu i po 5 minytach był wynik. Morfologie tez mam ok. Wyniki pozostałych otrzymam przy kolejnej wizycie

dziewczyny ale akcje dzisiaj miałam, odbierałam wynik progresteronu, bo 2 tyg. temu miałam za niski, a tu jeszcze duzo niższy po zazywaniu duphastonu!!!! no to ja w panikę, do lekarki dzwonię, najchętniej do szpitala na sygnale bym jechała.....dopiero później doczytałam się ze to w jakiś innych jednostkach i po sprawdzeniu wyników w necie wychodzi że mam jak najbardziej wszystko w normie:-)

ale się ze mnie zrobiła panikara!!!

tak ogólnie wszystkie wyniki ok, jedynie magnez poniżej normy...musze zwiększyć dawkę asparginu

co sądzicie o tym, czy nie zaszkodzi to dzidzi jeżeli wynik progresteronu mam w normie, ale według zaleceń mam przyjmować dupasthon 3x1 wizyte mam dopiero za 2 tygodnie i nie wiem co robić?
wogóle z tym wynikiem takie różne pomyłki były ale nawet już nie mam siły opisywać

Kasiula jeśli masz możliwość to skonsultuj to z lekarzem przynajmniej telefonicznie. Tym bardziej ze wyniki w normie mogą byc skutkiem brania tych leków. W ciazy ze wszystkim trzeba ostrożnie.

Hmm no to trochę komplikuje sprawę. Ale jeśli masz do niego zaufanie to ja bym sie zastosowała do zaleceń, pewnie wie co robi. A zaraz po powrocie mozesz sie jeszcze upewnić telefonicznie.

Nie wiem jak z tym duphastonem. JA robiłam wynik i wyszedł mi wysoki, gin kazał odstawić duphaston, ale wcześniej też brałam ze 3 miesiące, wiec może stąd był powiększony..ja w każdym bądź razie nie biorę..może na razie bierz, nie zaszkodzi, a za tydzień sie spytasz czy dalej brać czy nie?

aniawos tak zrobię, że będę na razie łykać tabletki, myślę że chyba tak będzie lepiej i nie zaszkodzi, a w następnym tygodniu się wszystko okaże, tylko się zastanawiam czy 3 tabletki dziennnie to nie jakaś końska dawka, bo ja się nie znam kompletnie

reklama
Do góry