reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

Moonoke masz piekna betke! Jaka mialam w 4/5 tygodniu? Bo ja 28 dc 123, a 32 dc 497 i mi sie jakos malo wydaje w stosunku do Ciebie...

reklama
Moonoke masz piekna betke! Jaka mialam w 4/5 tygodniu? Bo ja 28 dc 123, a 32 dc 497 i mi sie jakos malo wydaje w stosunku do Ciebie...

Ja pierwsze badanie betahcg robilam w 5tyg 0 dn i mialam wtedy 6800 wiec bylo duzo :> Tutaj raczej chodzi o to zeby beta rosla, a Twoja rosnie prawidlowo :) Wiec sie nie martw :)u kazdej kobiety jest inaczej, niby beta powinna rosnac tak jak dziewczyny pisaly co 2 dni o 100% albo conajmniej o 66% a co 3 dni conajmniej o 114% ale zobaczysz przy wyzszych wynikach ze potem rosnie nawet wolniej, ja np, gdybym tak liczyla to powinnam miec ok 200 000 a ginek mowi ze mam dobra tylko jest jej strasznie duzo i dlatego teraz szybko nie rosnie :) U Ciebie jeszcze szybko urosnie, zobaczysz, jeste w bardzo wczesnej ciazy :)
Trzymam mocno kciuki :*

Odebrałam dziś wyniki badań i jestem trochę zaniepokojona. Wyszło mi, że mam obniżoną wartość płytek krwi, a podwyższone MPV. Któraś wie co to oznacza? Wizytę u gina mam w piątek i będę się pewnie zamartwiać do tej pory.
A i jeszcze wyszło mi, że mam nieliczne bakterie w moczu i występują ciała ketonowe (a nie powinny chyba). Ktoś się nieco orientuje?

ja idę w piątek zrobić wyniki, ale wydaje mi się , że odstępstwami od normy nie powinnyśmy się za bardzo zamartwiać, bo przecież jesteśmy w ciąży i wiadomo, że cały organizm pracuje inaczej i mogą być odchyłki od norm... myślę, że spokojnie trzeba zaczekac do wizyty u lekarza - od będzie najlepiej wiedział co i jak. Gdyby coś było bardzo nie tak z wynikami, to od razu w laboratorium przy odbiorze wyników pani by Wam powiedziała, ze sprawa jest poważna

Odebrałam dziś wyniki badań i jestem trochę zaniepokojona. Wyszło mi, że mam obniżoną wartość płytek krwi, a podwyższone MPV. Któraś wie co to oznacza? Wizytę u gina mam w piątek i będę się pewnie zamartwiać do tej pory.
A i jeszcze wyszło mi, że mam nieliczne bakterie w moczu i występują ciała ketonowe (a nie powinny chyba). Ktoś się nieco orientuje?

ja tak mialam i ginek stwierdzil zeby sie nie przejmowac bo jest wszystko ok :D kazal wyluzowac :) Tobie tez radze:p

Kiedy robiłyście pierwszą betę? Lekarz wam zlecił czy same postanowiłyście zrobić. Mi lekarka jeszcze nie zleciła żadnych badań i to trochę mnie denerwuje. Czy jak idziecie na NFZ ze skierowaniem to musicie płacić?

ellsi - jeśli lekarz potwierdził ciążę to chyba nie ma sensu już robić bety... i już któraś pisała, że nie wszyscy lekarze od razu dają badania do zrobienia, więc się nie denerwuj i porozmawiaj na następnej wzycie o badaniach jakie masz zrobić...

reklama
ellsi - mi lekarz napisał jakie badania mam zrobić też dopiero przy drugiej wizycie, nie wiem kiedy ty byłaś u swojej gin. ale na pewno następnym razem powie Ci co masz zrobić. Ja z kartą ciąży poszłam do lekarza pierwszego kontaktu i poprosiłam o skierowanie na badania - glukoza, mocz, krew - to jest na kasę, grupę krwi NFZ nie refunduje, u nas kosztuje 22zł, zastanawiałam sie nad toxoplazmową ale mam koty od 25 lat i stwierdziłam, ze mi nie grozi już.

Do góry