reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

mira igg i igm osobno, ale tokso czy cytomegalia? u mnie cyto i tokso jakoś 35zł jedno..czyli 70 zł całe badanie, ale różni to bywa, jak pamiętam to na forum naszym była rozbieżność od 30-50 zł za jedno (igm bądź igg)

mam napisane igM, igG i CMV? i powiem sczerze nie wiem jak to ugryżć czy to są 3 różna badania, czy tak jak napisałaś 2? Czarna magia jak dla mnie :/

reklama
A może to jest badanie na cytomegalie i oznaczenie poziomu przeciwcial.Bo ja bym to tak odebrala.Czyli wynika że to dwa badania z jednej próby

Dziewczynki a co to znaczy jak sie ma lekko podwyzszoy poziom bialych krwinek? Bo mam wszystkie wyniki super tylko te krwinki tak zaszalaly...

Może jakąś infekcję masz, katar czy coś, albo miałaś...
Nie martw się!!:-)

Dziewczynki a co to znaczy jak sie ma lekko podwyzszoy poziom bialych krwinek? Bo mam wszystkie wyniki super tylko te krwinki tak zaszalaly...

Jakieś zakażenie dróg moczowych się wdało. Jeżeli nie ma do tego jakiś nieciekawych upławów czy swędzenia lub pieczenia, to nie masz się czym przejmować. Jeżeli zbliża się wizyta u gina to przeczekaj, napewno jakoś na to zareaguje. A jeżeli do wizyty jeszcze trochę czasu to możesz sama sobie kupić tabletki ziołowe na oczyszczenie dróg moczowych. Mój gin mi przepisał Femisept URO gdy miałam podwyższone leukocyty. Kupisz bez recepty i są bezpieczne. Kolejne wyniki były już wzorowe.

Ginek mowi ze to ok, i nie ma co sie martwic. A wyniki moczu mialam idealne - lepsze niz przed ciaza :D

U mnie na każdej morfologii mam lekko podwyższone leukocyty, ale to podobno normalne w ciąży. A poza ciążą rzeczywiście podwyższony poziom leukocytów oznacza jakąś infekcję:)

Czesc dziewczyny chcialam zalozyc te forum na temat toksoplazmy.Obecnie przebywam w Irlandii i jestem w 20 tygodniu ciazy.Dowiedzialm sie ze tutaj nie robia badan na toksoplazme,i nie wiem co mam zrobic,poniewaz tyle sie slyszy o tej chorobie w ciazy i jej konsekwencjach.Dziewczyny czy mialyscie te badania robione w Pl?Pozdrawiam:-)

reklama
Witaj 1Aneta - oczywiście, że miałyśmy robione - ja osobiście ok. 12 tygodnia, a że miałam oba ujemne to teraz będę miała powtórkę badania w 26 tygodniu dla spokoju ducha i sprawdzenia, czy przypadkiem czegoś nie złapałam...A co Ty masz zrobić to nie mam pojęcia? I prywatnie też nie masz szans na to badanie??

Do góry