reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki badań nasienia

Malami97

Zaciekawiona BB
Hej ,po moich dwóch wczesnych poronieniach zdecydowaliśmy się na badanie nasienia , jak można zinterpretować ten wynik i czy jest tak źle że tylko 2 procent plemników jest zdrowych ? Przykre jest to dla mnie bo już chcieliśmy próbować a tutaj taka wiadomości ,i czy można to jakoś szybko zmienić sama dieta ?

Załączniki

• IMG_20220808_132141.jpg
    IMG_20220808_132141.jpg
    316,4 KB · Wyświetleń: 335
  • IMG_20220808_132114.jpg
    IMG_20220808_132114.jpg
    284,1 KB · Wyświetleń: 103
reklama
Osobiście szukałabym przyczyn niepowodzeń gdzieś indziej. Morfologia 2 ale z prawie 300 tysiecy plemnków to nie jest źle. Jeśli chcesz boostnąć chłopaków kup partnerowi jakiś supel typu Fertilman plus, Profertil. Niech pije sok pomidorowy, olej z czarnuszki, olej lniany, je orzechy brazylijskie, pestki dyni i dużo warzyw.
Szybko tutaj sie nie da, bo spermatogeneza trwa 72 dni, więc całkowita wymiana plemników będzie tyle trwać. Ale nikt nie powiedział, ze w międzczasie nie nie uda zajść z takimi wynikami.
Powodzenia

Już sami nie wiemy co mamy robić bo w badaniach genetycznych i krwi jest wszystko w porządku a jednak dwa poronienia były z nieznanej przyczyny tym bardziej pierwsza bardzo dobrze się rozwijała ale obumarła w 8-9 tygodniu, i tylko w tych badaniach wyszło coś nie tak

A Ty sama robiłaś jakieś badania?Ja też przyczyn szukałabym gdzie indziej. Zbadajcie kariotypy, Ty zrób całą morfologię, tarczycę, anty tpo i tg. Może coś w immunologii szwankuje.

Z jednej strony chcemy próbować a z drugiej nie chcemy abym znów poroniła
zbadaj cukier i insulinę ( Krzywe) jestem po trzech poronieniach i aktualnie początek ciąży ... tez wyniki okej ale coś się musiało dziać i lekarz z duża doza prawdopodobieństwa postawił na cukier .. jem metformine w dawcę 2 tys i liczę tym razem na cud ;)

Robiliśmy badania genetyczne i ogólnie razem z tarczyca , jedyne co mi zostało to zespół antyfosfolipidowy, nie mieliśmy żadnych problemów z zajściem w ciążę jedynie one z czasem obumieraly

zbadaj cukier i insulinę ( Krzywe) jestem po trzech poronieniach i aktualnie początek ciąży ... tez wyniki okej ale coś się musiało dziać i lekarz z duża doza prawdopodobieństwa postawił na cukier .. jem metformine w dawcę 2 tys i liczę tym razem na cud ;)
Narazie lekarz kazał zrobić badania ogólnie tarczycę itd i właśnie badania nasienia a później zobaczymy lecz właśnie zmartwił mnie wynik męża

reklama
Do góry