reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań mamuś

Odebrałam wczoraj wkońcu moje zagubione wyniki ale kompletnie nie wiem o co w nich chodzi bo to jakieś wymazy rozmazy morfologia i lateks crp ?? Jak pójde do gina to się wszystkiego dowiem bo słysze że już wrócił z urlopu .

reklama
tak Madzka jeżeli chodzi ci o Schaba to juz wrócił , ja byłam niego wczoraj.wyniki ok. tylko trzeba zważyć małą bo po brzuchu to on stwierdził że mały gigancik bedzie , noi trzeba sprawdzic czy sama urodze :( ale wolałabym żeby cesarka mnie omineła :(

już po wizycie no i te wyniki są jakieś nie halo jest jakaś we mnie bakteryjka którą trzeba zlikwidować żeby przy porodzie nie przeszła na dziecko naszczeście jest to jakaś mała czy cóś oznacza się to na + im więcej tym grożniejsza ja mam1+ ale antybiotyk trzeba zarzywać . Ehhhh jak wszystko było ok to było bezproblemowo a teraz zaczyna się walić . Jutro jade na jakieś badanie posiewu pochwy i wtedy będe wiedziała co dalej

Czesc! Jestem wsciekła......wrr ..byłam dzis na wizycie u nowego lekarza w tej klinice, ktorej mam rodzic..na dzien dobry sie wkurzyłam bo pani mnie podpieła do KTG i sobie o mnie zapomniała i lezałam z 30min ale to szczegół....pozniej okazało sie ze jest poślizg w przyjmowaniu przez doktorka ..i trzeba było czekac ale koles był tak mega szybki....ze mnie to obsłuzył tak ekspresowo jak nikt dotąd..troche poczułam sie zlekcewazona...w sumie to sie nic nie dowiedziałam ..oprócz tego ze dowalił mi tyle badan do zrobienia włącznie z HIV ,ze jak teraz policzyłam ile mi na to pojdzie to chyba ze 300zł na to wywale... :mad: poprostu porazka...spodziewałam sie czegos innego.. miałam wrazenie, ze wszystko było robione hurtem oby szybciej....

Kurcze Jaaga, szkoda ze wrazenia na samym wstepie nie za ciekawe... :p Moze w praktyce - jak juz sie tam tak na powaznie znajdziesz - bedzie lepiej i wrazenia beda tylko i wylacznie pozytywne. Tyle kasy na badania...Porazka. Ale widac chca miec wszystko dokladnie na papierze itd. A ile placisz za porod i co np. w razie cc ? Jest w cenie i jakos dodatkowo platna? A ewentualne ZZO?

Generalnie to płace za ZZO 300zł i za poród rodzinny 100 zł wiecej mnie nic nie interesuje jak by musiała byc cesarka to juz za friko oczywiscie..ale z tymi badaniami to juz przegięcie...ale co zrobic??

Jaaga, wspolczuje :( naprawde, tez nie lubie hurtowego podejscia do pacjentek, ale niestety czesc lekarzy tak juz ma... Moj tez mial taki okres, ze mnie w ten sposob traktowal...

A ja zapomnialam powiedziec, ze bylam u mojego ogolnego z tym moim wspanialym zapaleniem oskrzeli, no i na szczescie juz wszystko dobrze, oskrzela czysciutkie, ale gardlo dalej letko zawalone, do tego caly czas katar, obejrzal mnie porzadnie na wszystkie strony i... dostalam skierowanie do alergologa. A ze u nas sie czeka nie wiadomo ile na testy, to pewnie panstwowo bede miala zrobione za jakies pol roku. No to moja mama kazala mi zrobic prywatnie i powiedziala, ze mi sfinansuje. Dobra mama...

No to cena w sumie niezla. Ja place 100 zl za porod z ZZO (sn lub cc). Porod rodzinny za darmola. Oprocz tego za 2 wizyty (u gina i u anestezjologa) zaplacilam 120 zl, a 16-go (o ile dotrwam) mam KTG - 30 zl i gina 60 zl. To sa cale koszta zwiazane z porodem w tej klinice.

reklama
no o wizycie nie wspomne bo tez 60 zł zabuliłam a jeszcze musze isc co namniej z raz i jeszcze na konsultacje do anestezjologa...czyli kolejne 120zł...echh zachciało mi sie kliniki to teraz mam....

Do góry