reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań mamuś

Madzka,
ja w ostatnim badaniu tez mialam bardzo podwyzszone leukocyty (na ktorejs stronie wczesniej sa moje wyniki - sprawdz sobie, a byly mocno podwyzszone), ale moja ginek. pow. ze w ciazy to normalne.

reklama
sandra mi to wyszło tym razem ponad 20 tyś zawsze miałam podwyższone ale teraz to troszke za dużo jak się dowiedzą do czego to może będzie konieczność przyjmowania antybiotyków zobaczymy jak zrobie ten rozmaz ale to może być rzeczywiście od zęba bo po wizycie u dentystu wyszło że dwie 8 noą nadawać się do wyrwania ale najpierw trzeba zrobić rentgena i to dopiero po rozwiązaniu.

dziś byłam na badaniach pobrali mi krew zobaczymy co będzie . Zastanawia mnie jedno gin do którego chdze państwowo idzie na urlop od 7 sierpnia i to na 3 tyg a ja mam na 19 termin ciekawe do kogo ja bym miała chodzić gdybym po cichaczu nie chodziła prywatnie (u nas w przychodni jest tylko jeden gin) przecież chyba w ostatnich tygodniach ciąży chodzi się na wizyte co tydzień jak we wtorek pójde do niego to zapytam co mam zrobić ja rozumnie że jest sezon urlopowy no ale ja sobie terminu porodu akurat nie ustalałam wiecie co mi powiedziały panie w rejestracji że urodze do 7 sierpnia bo są upały .

madzka pisze:
wiecie co mi powiedziały panie w rejestracji że urodze do 7 sierpnia bo są upały .

ciekawe skąd ta ich pewność? moja mama 31 lat temu też chodziła w ciąży w upały i rodziła mnie 2 tygodnie po terminie (poród wywoływany).
upały są od miesiąca i nic nie zapowiada, żeby miały zelżeć i u mnie też nie zanosi się na wcześniejszy poród. więc panie mają chyba jakieś widzimisię.

ja do lekarza chodzę tylko prywatnie i on mi powiedział, że jeżeli nic się nie dzieje, nie mam skurczy, ruchy dziecka są to mam przyjść do niego za 2 tygodnie; nie są konieczne wizyty co tydzień

jakby lekarza nie było a coś niepokojącego się działo to zawsze możesz pojechać do szpitala

powiem wam szczerze że też się zastanawiam skąd u nich ta pewność ja się czuje całkiem dobrze ale gdyby co jakbym zaczeła rodzić nawet w terminie to nie będe miała aktualnuch wyników bo ja osobiście nie dostaje ich do reki tylko mam wpisywane do karty ciąży (taki wymóg ) . No nic zobaczymy co powie jak nie będe widziała sesu w jego odpowiedzi to poprostu powiem żeby dał mi moje wyniki i pójde do innego

Madzka, jaki wymóg, wyniki sa twoja własnościa a na czas urlopu jego bierzesz całą dokumentacje (jak chcesz) i idziesz do innego, zreszta napisałam o tym na watku "sosnowiec"
to on ci powinie wskazac do kogo masz iść na kontrole(bo 3tyg przerwy to troche za dużo)

niestety panstwowo tak jest...nie wiem co oni sobie mysla..ze ustalili termin a my mamy sie go trzynac :mad:....moze byc roznie...moge urodzic za tydzien lub 2 czy 3...bez sensu

Czy Wasi lekarze kazali Wam powtarzać teraz, przed porodem, badania te z początku ciąży (HBs, WR, toxo itp.)? Bo mój mi nic nie mówił, a przed chwilą gadałam z kumpelą i ona musiała wszystko powtarzać przed 38 tygodniem ::) I teraz nie wiem, czy zrobić sobie sama wszystko jeszcze raz prywatnie czy czekać na skierowanie od gina na następnej wizycie (jeśli w ogóle się odbędzie ;) i jesli on mi je da) ???

nie kazał powtarzać, a toxo nie miałam ani razu robionego w czasie ciąży. ja myślę, że co lekarz i szpital to inna praktyka. zapytaj gina na następnej wizycie.

reklama
Mnie tez nie kazal powtarzac. Toxo nie mialam w ogole robionego. Teraz mam tylko skierowanie na ostatnie juz badanie krwi i moczu (jade w poniedzialek).

Do góry