reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań mamuś

Jestem po wizycie kontrolnej u mojej ginek. Wszystko w porzadeczku :) Jeszcze sie nie rozsypuje ;)
Cisnienie dzisiaj ciut nizsze niz zazwyczaj 110/65. Waga ??? Nie kapuje, bo schudlam o kilo ;) heheh, ale powiedziala mi, ze to nic takiego,ze mam sie nie martwicm ze tak sie zdarza - wazne, ze moja kroweczka rosnie :) Tetno ma idealne.
Przepisala mi masc i czopki na ten bol, ktory mi promieniuje od posladka do stopy - szczegolnie jak duzo chodze albo w nocy jak chce sie przewrocic na bok - masakra normalnie, jakby mi noge z d...y wyrywalo ;)
Kolejna wizyta za 2 tygodnie, a w piatek wizyta u anestezjologa.

reklama
no to dobrze Sandra, że jeszcze się kulasz ;)
a waga ponoć w 9 miesiącu może spaść nawet mimo że dziecko rośnie

ja bardzo dużo przybierałam do 8 m-ca, a teraz jakbym stanęła w miejscu, "kręcę się" wokół 13-13,5 kg

Oj to ja się pochwalę że na poczatku 8 msc miałam juz 18 kg na plusie :(. Od miesiąca nie stawałam na wadze :D Ale napewno i upały robia swoje że waga spada. Ze mnie pot się leje strugami. Odliczam dni do wtorku do wizyty u lekarza :) W końcu może dostanę zwolnienie i sobie odpocznę. No i poprosze o USG to się dowiem ile mój skarb przytył ;D

Sandra, to super, że wszystko oki :D

U mnie waga zatrzymała się na razie na +11kg i stoi ::)

Ja mam wizytę we wtorek 18-go i już sie doczekać nie mogę ;)

sandra1982 pisze:
Jestem po wizycie kontrolnej u mojej ginek. Wszystko w porzadeczku :) Jeszcze sie nie rozsypuje ;)
Cisnienie dzisiaj ciut nizsze niz zazwyczaj 110/65. Waga ??? Nie kapuje, bo schudlam o kilo ;) heheh, ale powiedziala mi, ze to nic takiego,ze mam sie nie martwicm ze tak sie zdarza - wazne, ze moja kroweczka rosnie :) Tetno ma idealne.
Przepisala mi masc i czopki na ten bol, ktory mi promieniuje od posladka do stopy - szczegolnie jak duzo chodze albo w nocy jak chce sie przewrocic na bok - masakra normalnie, jakby mi noge z d...y wyrywalo ;)
Kolejna wizyta za 2 tygodnie, a w piatek wizyta u anestezjologa.

sandra czytałam gdzies w necie że bardzo często waga spada w ostatnim miesiącu i że to normalne.poza tym w ten upał to nawet jesc sie nie chce a człowiek sie poci i waga spada.

ja na plusie +12.w poniedziałek ide na wizytę to zobaczymy bo ostatnio to w dzien nie jem bo mi gorąco ale za to ok 23 to sie robie strasznie głodna i wchłaniam pół lodówki.jak ta kobitka z rekłamy lodówek beko. ;D

z dobrych wiadomości :)
podskoczyły mi:
- czerwone krwinki na 4,16 T/L (było 3,98)
- hemoglobina 8,3 mmol/L (było 7,8)
- hematokryt 0,384 L/L (było 0,35)
- płytki 173 G/L (było 144)

poziom białych krwinek w zasadzie bez zmian 7,8 G/L (było 7,6)

mocz w normie

leyna dobrze ze wyniki sie poprawiły.

moje ku mojemu zdziwieniu są nawet dobre a nie biorę juz żadnych witamin ani żelaza.
czerwone 4,2
białe 7,1
hemogl. 12,1

reklama
ja byłam wczoraj na wizcie okazało się ze mam za dużo leukocytów jakiś stan zapalny może być od zęba ale nie musi dostałam skierowanie na rozmaz żeby było wiadomo było od czego . Dowiem się dopiero po urlopie lekarza bo właśnie pojechał na wypoczynek . Co do wagi to myślałam że się przestrasze ale nie jest tak żle 10 kilo przybrało nam się bo przez 2 tyg spadł mi 1 kilogram no ale jakby dodać te 10 do mojej wagi to jest już sporo :( a z 83 już mam.

Do góry