Witam wynik mojego beta Hcg wynosi 200,1 . Ostatnią miesiączkę miałam 18 sierpnia. Według kalendarzy ciąży jestem w 4 tygodniu ciąży. Czy wynik jest prawidłowy? Do ginekologa zapiszę się dopiero w przyszłym tygodniu jednak nie daje mi to spokoju
reklama
W planie mam jutro iść na beteJest to bardzo wczesna ciąża. Ale nikt tutaj nie napisze czy wszystko jest ok czy nie. Musisz czekać na wizytę i wtedy się przekonasz. Możesz powtórzyć badanie po 48 h lub 72 aby sprawdzić przyrost.
I jaki był przyrost bety w poniedziałek? ja gdy dowiedziałam się o ciąży beta wynosiła 96.2, a dziś mamy 21+2 tcW planie mam jutro iść na bete
Gratuluję tak był , miałam 781,4I jaki był przyrost bety w poniedziałek? ja gdy dowiedziałam się o ciąży beta wynosiła 96.2, a dziś mamy 21+2 tc
Super, gratulujeGratuluję tak był , miałam 781,4
Nie dziękuję żeby nie zapeszać dziś się nasłuchałam o poronieniach jaka jest szansa na poronienie do 12 tygodnia że mój entuzjazm opadł, a strach wzrósł niesamowicie ale fakt faktem przyrost był więc narazie pozostaje mi się tym cieszyć, ale sto myśli na godzinę Miałaś młodości? Jeśli tak to w którym tygodniu, jeśli można spytać ja nie mam wcale i też mnie to martwi,że nie mam mdłości nie wymiotujęSuper, gratuluje
Generalnie to ja na 1 wizytę do ginekologa poszłam w 7 tygodniu. 7+5 chyba dokładnie i było już serduszko, biło jak dzwon nie chciałam iść wcześniej, bo bałam się, że nie będzie serduszka i będę się mega stresować itp. Nie czytaj kochana o tych poronieniach, bo to tylko niepotrzebny stres. A wierz mi- człowiek w ciąży się cały czas czymś stresuje ja jeszcze przed zrobieniem testu miałam okropnie nadwrażliwe piersi na dotyk + kłucie w jajniku. Na mdłości jeszcze przyjdzie czas, u mnie się pojawiły koło 9-10 tygodnia, ale nie wymiotowałam ani razu. Czasem były słabsze, czasem mocniejsze. Ja szybko ogarnęłam co mi te mdłości powoduje- nie jadłam na początku w ogóle mięsa, wędlin, no kompletnie nic mięsnego, bo mi było po tym zaraz niedobrze. Jak czułam zapach gotującego się mięsa, jajek na twardo i ryb to miałam wszystko w gardle już jadłam wtedy dużo owoców, bo po nich mi się nic nie działo ale to przeszło i teraz bez problemu jem mięso, ryby, jajka. Ogólnie póki co bardzo dobrze się czuję i znoszę ciążę i mam nadzieje, że tak pozostanie jak najdłużejNie dziękuję żeby nie zapeszać dziś się nasłuchałam o poronieniach jaka jest szansa na poronienie do 12 tygodnia że mój entuzjazm opadł, a strach wzrósł niesamowicie ale fakt faktem przyrost był więc narazie pozostaje mi się tym cieszyć, ale sto myśli na godzinę Miałaś młodości? Jeśli tak to w którym tygodniu, jeśli można spytać ja nie mam wcale i też mnie to martwi,że nie mam mdłości nie wymiotuję
Jak to dobrze przeczytać coś pozytywnego od kogoś kto rozumie sytuację jak nikt Powiem tak ja to wyczekuje mdłości ale pocieszyłas mnie że miałaś w 9 tyg więc mam czas jakby mieszczę się jeszcze w normie bo po czytaniu i słuchaniu YT o poronieniach to doszukuję się Fajnie że już się Dobrz czujesz! I oby tak dalej!! A jeśli chodzi o temperaturę ciała, mierzysz?Generalnie to ja na 1 wizytę do ginekologa poszłam w 7 tygodniu. 7+5 chyba dokładnie i było już serduszko, biło jak dzwon nie chciałam iść wcześniej, bo bałam się, że nie będzie serduszka i będę się mega stresować itp. Nie czytaj kochana o tych poronieniach, bo to tylko niepotrzebny stres. A wierz mi- człowiek w ciąży się cały czas czymś stresuje ja jeszcze przed zrobieniem testu miałam okropnie nadwrażliwe piersi na dotyk + kłucie w jajniku. Na mdłości jeszcze przyjdzie czas, u mnie się pojawiły koło 9-10 tygodnia, ale nie wymiotowałam ani razu. Czasem były słabsze, czasem mocniejsze. Ja szybko ogarnęłam co mi te mdłości powoduje- nie jadłam na początku w ogóle mięsa, wędlin, no kompletnie nic mięsnego, bo mi było po tym zaraz niedobrze. Jak czułam zapach gotującego się mięsa, jajek na twardo i ryb to miałam wszystko w gardle już jadłam wtedy dużo owoców, bo po nich mi się nic nie działo ale to przeszło i teraz bez problemu jem mięso, ryby, jajka. Ogólnie póki co bardzo dobrze się czuję i znoszę ciążę i mam nadzieje, że tak pozostanie jak najdłużej
reklama
Nie, nie mierzę temperatury ciałaJak to dobrze przeczytać coś pozytywnego od kogoś kto rozumie sytuację jak nikt Powiem tak ja to wyczekuje mdłości ale pocieszyłas mnie że miałaś w 9 tyg więc mam czas jakby mieszczę się jeszcze w normie bo po czytaniu i słuchaniu YT o poronieniach to doszukuję się Fajnie że już się Dobrz czujesz! I oby tak dalej!! A jeśli chodzi o temperaturę ciała, mierzysz?
Ja też panikowałam nie raz nie dwa, jak piersi mnie przestawały boleć za pierwszym razem to nie spałam całą noc, tylko płakałam, że to napewno koniec ciąży. A na drugi dzień ból powrócił, ja wręcz obsesyjnie sprawdzałam 73930330 razy na dzień, czy mam te piersi dalej tkliwe czy nie. Na szczęście mi to minęło nie każda kobieta ma mdłości i wymiotuje, są takie, co wymiotują dalej niż widzą i takie, które ciążę znoszą bardzo dobrze, bez wymiotów itd.