reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynik beta hcg

reklama
Też wylądowałam w szpitalu z niewielką ilością krwi w moczu i pieczeniem. Myślałam, że to tylko infekcja, a było znacznie poważniej. Więc lepiej pójść do tego szpitala dla spokoju i mieć pewność, że wszystko jest dobrze ;)

Jak narazie nic złego sie nie dzieje .. widać zarodek i bijące serduszko odpowiada zgodnie 6 tc fakt mam leżeć i mieć oszczędny tryb zycia brać luteinę dopochwowa nospa i teraz nie pamietam czy duphaston W czwartek do kontroli.Na te chwile bardzo sie cieszę lekarz był bardzo dokładny i wiem ze wiedział co mówi i co widzi Także muszę nie które sprawy odłożyć na bok

Ale musisz się przyzwyczaić do czekania. Ja czekam całą ciążę i podejrzewam że większość kobiet też. Czasem jest to bardzo długie czekanie nawet miesiąc na wizytę, potem 6 godzin w poczekalni i okazuje się że lekarz nie przyjdzie i jest zastępstwo i wizyta 3 minuty bez badania. Jestem z Warszawy i tu już od 2 miesięcy nie ma miejsca na USG w tym roku na NFZ.
A swoją drogą dlaczego ginekolog położnik miałby przyjąć cię poza kolejnością ? Przecież zdecydowana większość pacjentek to kobiety w ciąży.
Ja też przeżyłam szok że my kobiety w ciąży nie mamy żadnych praw tak naprawdę. A teraz już pokornie czekam i to co muszę robię prywatnie.

Wczoraj kiedy czekałam w IP przyszły 4 panie w zaawansowanej ciąży i były przyjęte po za kolejnością .... pamietam jak ja 10 lat temu przyjechałam do rodzenia było zupełnie inaczej musiałam czekać Wiec dobre jest teraz to ze w pierwszej kolejności idą przyszłe mamy. Tak to prawda na NFZ trzeba czekać ale to nie zwiny lekarza czy przychodni taki system dziwny. Ja mam wizytę na 2 listopada ale cześć badań i tez wizyt bede robiła prywatnie , jestem już prawie 40 sto latka Za rok także pewnie będzie inaczej. W poprzednich ciążach chodziłam na NFZ dwa razy robiłam dodatkowo tylko usg prywatnie.

Jak narazie nic złego sie nie dzieje .. widać zarodek i bijące serduszko odpowiada zgodnie 6 tc fakt mam leżeć i mieć oszczędny tryb zycia brać luteinę dopochwowa nospa i teraz nie pamietam czy duphaston W czwartek do kontroli.Na te chwile bardzo sie cieszę lekarz był bardzo dokładny i wiem ze wiedział co mówi i co widzi Także muszę nie które sprawy odłożyć na bok
Radziłabym oszczędnie z no-spą. Ona nie jest taka bezpieczna w ciąży jakby się wydawało.

reklama
Do góry