reklama
Mamusie. Jestem w 16 tygodniu ciąży i dalej mecza mnie wymioty. Już nie mam pojęcia jak sobie z nimi radzić. Lekarz chciał kierować od szpitala ale stwierdził że mnie nie przyjmą na patologię. Co robić?
Nie. Napewno nie. Przy innych witaminach też wymiotowałam.A nie szkodzą Ci witaminy dla ciężarnych?
kotka=psotka
Fanka BB :)
Kochana, czasem jest tak, że męczą długo lub do końca. Ja miałam opcję nr 2. Nie mogłam jeść, prawie każdy zapach mi przeszkadzał. Lekarz powiedział, że zdrowa ciąża się utrzyma. I tak było, bo pomimo tych wymiotów i zgagi do samego końca urodziłam zdrową córeczkę z wagą 4100 g.
Trzeba dużo pić i jeść lekkie dania. Mi pomagały duże ilości mleka, inne polecają imbir. Albo zmień witaminy, bo po nich też mogą być wymioty. Życzę zdrówka
Trzeba dużo pić i jeść lekkie dania. Mi pomagały duże ilości mleka, inne polecają imbir. Albo zmień witaminy, bo po nich też mogą być wymioty. Życzę zdrówka
Ewela1990
Fanka BB :)
Witam. Ja jestem w 15 tygodniu, jutro zacznę 16...niestety mam ten sam problem... Wszyscy mi mówili że w drugim trymestrze powinnam odzyskać energię życiowa i powinny ustapic wymioty. Nawet też często można o tym przeczytać. Męczę się nadal... [emoji26] Już nawet myślę o jakimś suplemencie na tą dolegliwość, np z Pregny.Mamusie. Jestem w 16 tygodniu ciąży i dalej mecza mnie wymioty. Już nie mam pojęcia jak sobie z nimi radzić. Lekarz chciał kierować od szpitala ale stwierdził że mnie nie przyjmą na patologię. Co robić?
Plus zgaga do tego, wieczne zmęczenie a teraz w tym tygodniu pojawiła mi się kolejna dolegliwość - opuchnięcie błon śluzowych ze nawet ciężko spac bo nos zapchany[emoji26] czy męczy Cię to samo? Pozdrawiam
A jak nie weźmiesz witamin to też wymiotujesz? bo ja wymiotowałam właśnie po witaminach zawsze - ok. 30-60 minut po. Jak zaczęłam brać witaminy przed samym spaniem, to problem się skończył.Nie. Napewno nie. Przy innych witaminach też wymiotowałam.
Jawymiotowalam moze kilka razy ale za to męczyły mnie potworne mdlosci, nie mogłam jeść, pic i normalnie funkcjonować w okolicach 18 tc przeszło wiec moze i u ciebie za tydzień czy dwa wszystko minie. A troche sie wspomoglam kropelkami z imbirem. Imbifem bodajże
reklama