nieagatka
Fanka BB :)
A ja Ci na koniec napisze, że zamontowanie fotelika na ISOFIX nie jest jednoznaczne z prawidłowym dopasowaniem. U mnie to właśnie baza ISOFIX nie pasowała do kanapy. I żeby nie było, że ktoś mnie w sklepie naciągnął, nie wymieniłam u nich łupiny. Nikt mnie na to nawet nie namawiał. Pani nam pokazał tylko jak zamontować prawidłowo na pasy. Kupiliśmy u nich dopiero axkida jak syn wyrósł z łupiny.
Nikt tu nie podważa faktu, które marki są najbezpieczniejsze. Ale to, że jeden fotelik może pasować do stu różnych modeli, wcale nie znaczy że do sto pierwszego już nie. I wydaje mi się, że doskonale o tym wiesz, skoro chciałaś fotelik dopasować do auta tylko "patrzyli na Ciebie jak na wariatkę".
Chciałam zobaczyc foteliki na zywo, dlatego bylam w kilku specjalizujach sie w tym sklepach. A jak bylam to zapytalam o dopsowanie. O rekacji juz pisalam.
Kupiłam zatem ten, ktory mi i mojemu dziecku najbardziej pasowal. I tak 3 razy. I jak pisalam - 3 rozne foteliki, 3 rozne samochody i ok.
I tak, wiem ze baza moze wisiec albo zle lezec na kanapie. Mialam na mysli to, ze isofix to jednak latwiejszy sposob montazu niz pasy, trudniej o blad. Tyle.