reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

Mój Mikołaj też podnosi nogi do góry i ściąga zawsze kołderkę :) Jakoś zawija pod siebie i jak już uśnie to walczę, żeby go delikatnie przykryć.

Jak ja zostawiam Mikołaja z moim mężem i zaczyna płakać to od razu do mnie dzwoni, żebym wróciła :) Chyba, że jest teściowa to jej go zanosi.

My mamy straszne noce. Mikołaj cały czas się budzi, ma przerwy w spaniu około godziny około 4. I jest rannym ptaszkiem bo przed 6:00 już nie śpi.

Na razie malutka walczy, mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej i będzie jeszcze silniejsza.

reklama
Hej :) widzę że "stara ekipa" wróciła :)
Cieszę się :*
U nas malutki dostał suchych plam, podejrzewają alergię na mleko i od wczoraj jesteśmy na Bebilon pepti.
Mój Skarb ma już prawie 4,5 msc :) budzi się w nocy 2 razy i jest super kochany :)

Hope aż mi się zrobiło przykro po tym wyznaniu o mężu, jak mógł tak powiedzieć... Ale złota z Ciebie kobieta bo mój to pewnie byłby już spakowany po takim tekście, bo po porodzie jestem jakaś nerwowa :p
U nas problemy innej natury, bo mam bolaca nadzerke po porodzie i leczyłam dopiero infekcje. i w kwietniu wyrażanie pewnie czeka i dlatego też u nas NIC . Ale mąż by chciał.

Dordaw może po prostu tęskniła za Tobą. Mąż dzwonił do Ciebie czy powiedział Ci dopiero jak wróciłaś :)?

Moja koleżanka urodziła, dzidziuś waży 760g, ale walczy dzielnie. Proszę trzymajcie kciuki i pomódlcie się za tą maleńką Maje :)! Aniołkowa mama urodziła chyba w 27 tc.
Hope życzę zdrówka dla małej. Wierzę że będzie dobrze. Byla juz w szpitalu wiec nadzieja jest.
Ojej, trzymam kciuki mocno zeby wszystko bylo ok! I tez Maja, tak jak moja. Daj znac Hope za jakis czas co tam u nich. My mialysmy duzo szczescia...

A co do wczorajszego wieczoru to jak juz nie wiedzial co robic bo wszystkiego probowal zeby nie plakala to napisal do mnie sms ze nie chce mi psuc wieczoru ale juz nie wie co ma robic. Nie odczytalam go i 15 min pozniej napisal ze padla i spi ale jakos nie moglam sie juz pozniej wyluzowac i wrocilam do domu.

A dzis sama musialam sie mocno nagimnastykowac zeby uspic Majke. Chyba z godzine lezalysmy i w koncu jakos dziwnie przysnela ze oczy miala zamniete a gadala po swojemu i nogi do gory unosila... trwalo to z 10 min i pozniej chyba zapadla w glebszy sen i przestala.

n59y6iye227k1jnm.png
Co do cycolenia to chyba jest tak też trochę dlatego ze długo jesteśmy z maluszkami. Kiedyś jak macierzynski był 4-6 mcy to mamy szybciej odstawialy /traciły pokarm a my mamy też komfort ze jesteśmy dłużej i pewne przyzwyczajnia się pojawiają.

My wczoraj byliśmy na chrzcinach. Wikus był tak grzeczny ze każdy zazdrościl nam dziecka. Bawił się, nikogo się nie bał, robił minki i takie tam. No nic tylko go w gości wozić :D
Aaa i nauczył się stać :)

Jest , jest ale do prania czeka. Zreszta co go położę, to nie mam jak jej zasunąć, bo wraz z zamkiem otwiera oczy Łobuziol.

Napisane na PMT3277_3G w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jedna stronę mam cały czas zasunietą, druga do polowy i przy łóżeczku dokręcone kolibelka wiec jak kweknie to go bujne kilka razy i spi (z reguly) ;)

@nafoczka to prawda, ja też jestem zapatrzona w Mikołaja :)
Wczoraj zrobiłam Mikołajowi obiadek i dostał uczulenia, nie wiem od czego :( od słoiczków nigdy nie dostał. Pierwszy raz dodałam oleju rzepakowego i nie zauważyłam, że jest z dodatkiem oliwy z oliwek. Może to uczuliło?

@nafoczka to prawda, ja też jestem zapatrzona w Mikołaja :)
Wczoraj zrobiłam Mikołajowi obiadek i dostał uczulenia, nie wiem od czego :( od słoiczków nigdy nie dostał. Pierwszy raz dodałam oleju rzepakowego i nie zauważyłam, że jest z dodatkiem oliwy z oliwek. Może to uczuliło?
Hope oliwki mogły , mojego starszego jak był mały ryby uczulaly
Nie mam weny do pisania i tylko czytam połowiecznie. Dziś mija 2 tyg. jak Karol przyniósł wirusa. Ratowalismy się domowymi sposobami ale dałam za wygraną. Dwa tygodnie bólu zatok, kataru i kaszlu a od dwóch dni temp. zwalily perfekcyjna mame z nóg. Wiecie mamy nie biorą wolnego wiec wyszło na to ze tylko ja (poki co) przechodzę to najgorzej i z antybiotykiem. Płakać mi się chce bo nawet na swiatlo mam wstrwt, a i Wikus kaszle...

reklama
biedna jesteś :( współczuje Ci:( też byłam chora ale tylko kilka dni i już mi było ciężko:( Ale wszystko minie zobaczysz :*

U Nas dzisiaj piękna pogoda :) Dwa razy byliśmy na spacerku:)

Do góry