reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wylezane cuda 2016

Hope przykre jest to co piszesz o mężu, ale ja myśle ze to sie zmieni! Faceci niestety nie maja instynktu macierzyńskiego oni musza się nauczyć miłości i opieki nad dzieckiem! Niestety jednym przychodzi to szybciej a innym trochę pózniej!

Jeśli chodzi o moja współlokatorkę ze szpitalnej sali to dobra wiadomość jest taka ze ona jeszcze trochę tu zostanie, a jak wyjdzie to juz nie trafi do tego domu! Jej pożal sie Boże matka ma niespełna 18 lat i jest to jej drugie dziecko!!!! Za kilka miesięcy pewnie bedzie kolejne [emoji20]babcia tez nie lepsza, tez sie rozmnaża jak królik! Ta dziewczynka ma ciocie urodzona w tym samym czasie ... wyobraźcie sobie co to jest za patologia!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hope przykre jest to co piszesz o mężu, ale ja myśle ze to sie zmieni! Faceci niestety nie maja instynktu macierzyńskiego oni musza się nauczyć miłości i opieki nad dzieckiem! Niestety jednym przychodzi to szybciej a innym trochę pózniej!

Jeśli chodzi o moja współlokatorkę ze szpitalnej sali to dobra wiadomość jest taka ze ona jeszcze trochę tu zostanie, a jak wyjdzie to juz nie trafi do tego domu! Jej pożal sie Boże matka ma niespełna 18 lat i jest to jej drugie dziecko!!!! Za kilka miesięcy pewnie bedzie kolejne [emoji20]babcia tez nie lepsza, tez sie rozmnaża jak królik! Ta dziewczynka ma ciocie urodzona w tym samym czasie ... wyobraźcie sobie co to jest za patologia!!!

JA tak poczytałam o tych smutkach i musze wam napisac mój sen...
Śniło mi się ze mój M. zajmował się pochówkiem i mieliśmy zrobić pogrzeb takiego półrocznego malenstwa. Wizlismy go na wozie (jak za bardzo dawnych czasow) i siedziałam obok gdy dziecko nagle zaczęło płakać. Zabrałam je do pobliskiej przychodni do zbadania i nakarmilam a M. pojechał do jego rodziców po akt zgonu. Okazało się ze chcieli wyłudzić odszkodowanie i uspili dziecko...
(Byli to ludzie których fizycznie znam - oszukali kiedyś moja mamę bo wynajmowala im dom, a oni przestali płacić, byli zameldowani i wyrzucić ich się nie dało a żyli z opieki choć on pracował za granicą)
Wszystko skończyło się dobrze ale trzeba mieć coś żeby takie sny nękaly..

Yvonne, a gdzie trafi ta dziewczynka? To dobra wiadomość, znaczy tyle o ile w tej sytuacji. Dlaczego ludzie tacy są, co nimi kieruje? Nie rozumiem tego... :(

Nafoczka sny są czasem okropne. Mi się takie głupoty czasami śnią! Raz śniło mi się, że w czasie ślubu mojego brata, który w rzeczywistości miał się odbyć za kilka miesięcy zaczął odbywać się pogrzeb dziewczynki, po tym ślubie poszłam do babci i zaczęłam jej opowiadać co tam się wydarzyło, a ona w tym czasie zbierała ogromne grzyby! I słuchajcie po tym śnie, obudziłam się rano z bólem brzucha, a byłam już w ciąży i pojechałam na badania, poprosiłam przy okazji żeby mnie przyjął lekarz (to było w lux medzie). Na wizycie podczas usg gin powiedział, że za chwilę poronie bo szyjka jest bardzo krótka. A jeszcze czekając na wizytę zadzwoniłam do mamy i opowiedziałam jej co mi się śniło, bo mama zawsze mówiła, że jak się śnią grzyby to oznacza chorobę. Więc nigdy nie zapomnę tego snu! Od tej pory leżałam i walczyłam o każdy dzień... :)

Ale mam też durne sny, które nic nie znaczą całe szczęście.
Kiedyś jak byłam mała to śniło mi się, że mama urodziła dziecko i wsadziła je do doniczki, żeby dobrze rosło :):):):)

Hope, ona trafi do babci, bo jak sie okazało babcia nie jest taka zła! Juz wychowuje jedna wnuczkę! Matka tej Małej ma niespełna 18 lat i jest to jej drugie dziecko!!!!!!

Hope to niezle wyczucie ma Twoj maz z tym zagadywaniem :D Moj by nie zagadal bo spimy wszyscy w jednej sypialni i wie ze by wtedy nie pospal sobie... On za to wszystko robi bardzo wolno i mloda czasami traci cierpliwosc jak ja np 10 min ubiera.

Asiek jestesmy z Toba, chyba najgorsze sa te pierwsze 2-3 miesiace a pozniej sie wszystko normuje, przynajmniej u nas tak bylo, ulozyl sie harmonogram dnia i jakos leci. Z tym ze moja od poczatku spala w nocy i pierwszy miesiac musielismy ja wybudzac bo nie wiem czy by sama wstala....

n59y6iye227k1jnm.png

NO to po chorobie chłopaków przyszedł czas na mnie i katar + gardło już mam... Jesu uuu żeby znowu im się nie wróciło!

Dziewczyny jesteśmy juz w domu [emoji3] z Emi coraz lepiej ma jeszcze trochę kataru i kaszlu ale lekarze powiedzieli ze juz sobie w domu poradzimy! Mamy odciągać nosek i robić inhalacje dwa razy dziennie!

Niestety jest tez i gorsza wiadomość: ja przyniosłam ze szpitala jelitowke [emoji24]dwa razy wymiotowałam i tak mną telepali ze myślałam ze umieram! Na szczęście od czterech godzin nie wymiotuje, leczę sie Cola i daje rade! Na dreszcze wzięłam paracetamol i jest lepiej, byłam w stanie Emi wykapać! I temperaturę mam w granicach 37 stopni! Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej!!!!
Oprócz tego okres mi sie spóźnia juz tydzień, nie ma możliwości żebym była w ciąży bo sie zabezpieczamy no ale dla świetego spokoju zrobiłam dzisiaj test - na szcEscie negatyw ufff, ja z ta moja cienka macica po dwóch cesarzach i nieszczęsna szyjka nie przezylambym kolejnej ciąży a juz na pewno nie w tak krótkim czasie!!!!
Ale zarówno ta jelitówką jak i ten spozniajacy sie okres pewnie są efektem stresu! Jak dwa lata temu byłam ze starsza córa w szpitalu na kroplowce z powodu jelitówką to wróciłam z grypa!!!! Widać tak na mnie działają szpitale!!!! Teraz sie modlę zeby dzieci nie zarazić ...
Jako ze starsza nie chodzi obecnie do przedszkola bo mam dość ciągłych infekcji, i po tej historii ze szpitalem nie zamierzam jej na razie puszczać, zreszta nasze przedszkole najprawdopodobniej zostało dzisiaj zamknięte przez sanepid ze względu na epidemie ospy!!!!

W szpitalach zawsze najwiecej bakteri i wirusów.
U nas leci 4 tydzień. Nocki w miarę, je ładnie, tylko troszkę się przyzwyczaiła do rak.
A tak tonie mam na co narzekać.

reklama
Hope budzi sie, budzi :) mialam na mysli to ze pierwszy miesiac wybudzalismy ja co 3-4h bo sie w nocy sama nie budzila, a odkad dalismy jej spac tyle ile chce to sie budzi max dwa razy, zazwyczaj raz, a zdarzaja sie tez noce bez pobudki ale rzadko, wtedy zazwyczaj kolo 6 rano musi sie porzadnie najesc. Na razie jest o tyle dobrze ze w nocy zje i odrazu usypia takze nie ma problemu.

Jadzia w ksiazce "Najszczesliwsze niemowle w okolicy" Karpa jest napisane ze przez pierwsze 3 miesiace dziecko sie nie przyzwyczaja bo to jeszcze plod ktory nie bardzo kontaktuje wbrew pozorom i dopiero od 4 miesiaca lapie nawyki - nie wiem ile w tym prawdy, ale nasza byla do pewnego czasu bardzo duzo noszona i pewnego dnia rehabilitantka powiedziala nam ze koniec z pozycja w pionie na ramieniu. Z dnia na dzien przestalismy ja nosic zupelnie i obeszlo sie bez afer. Czasami tylko jak juz jest bardzo wsciekla i nic innego nie dziala to bierzemy ja na rece ale bardzo rzadko. Ona wazy juz 7 kg wiec nawet nie mialabym sily.

Yvonne ja tez niedawno przecjodzilam jelitowke z calonocnymi wymiotami i goraczka 40 st. Odrazu przy tych wymiotach przypomniala mi sie ciaza i nawet nie chce myslec na razie o drugim. Na sama mysl az mi slabo wiec rozumiem. :)

My Sylwester w domu. Mielismy jechac do znajomych ale gospodarz chory i odwolane. W sumie dobrze bo tylko bym sie upocila przy takiej wyprawie na noc z mala.

n59y6iye227k1jnm.png

Do góry