reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyczyny Naszych Rozrabiaków-czyli Co Dzisiaj Zbroiłam/łem

witam mamy rozraaaaaabiających 2,5 latków.
moja ania (2,5) po długiej i niestety nie korzystnej dla niej rozmowie ze starszym bratem (4) na temat jaka ma być bajka z dvd odwróciła się na pięcie i z obrażoną miną mówi : bo się obrażę pójdę za fotel i już. dodam że obrażalska w naszym domu jest tylko ania

reklama
Kubuś oglądał jakiś program przyrodniczy o rybach i mówi:
" mamuś!!! biba"
ja na to: tak synku to jest ryba
" mamuś, biba pływa" " biba pływa w wodzie"," biba pije wode" :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ech te kupki:-D:-D u nas raz Antoś ściągnął spioszki, pieluszka mu sie chyba sama odpieła i dziecko miało frajde:szok: wymazane w kupce było wszystko.... pościel, łóżeczko i Antek, wyobraźcie sobie moja mine jak to rano zobaczyłam, otwieram drzwi i :szok::szok::szok: wierzcie mi nie wiedziałam od czego mam zacząc to sprzatać:crazy: czyściłam kolejno każdy szczebelek w łóżeczku:tak::tak:

no fajnie:-):-):-)ja tego nie przezylam,ale ostatnio moj Misiu wymazal telewizor serkiem Danio!!!calutki ekran:-)i powiedzial ze to "snieeeeeee"(snieg):-):-):-)

Moja córcia bawi się w pokoju kredkami rysuje w bloku,ja w tym czasie gotuję w kuchni obiad.Co chwile wchodze do pokoju sprawdzić co robi nagle słysze krzyk musia musia sypko oć zobacz morze .Lece do pokoju a tam cała ściana popisana ,moje dziecko do mnie plaszam tatuś pomaluje i co tu robić?

faktycznie, w tym wieku te słowne riposty naszych maluchów sa naprawdę nie do podrobienia, i czasem trudno znaleźć odpowiednia odpowiedź :tak: mój mały w dzień i południowe spanie juz bez pieluchy, pieluche zakładam mu tylko na noc, i za każdym razem mu tłumaczę,że jest duzym chłopcem,że pielucha tak na wszelki wypadek i jak będzie chcial siusiu to niech mnie obudzi i siada na nocnik, na co moja pociecha, poważnym tonem: będę pamietał mamusiu :-p i co mu odpowiedzieć :laugh2:

a ostatnio popsuł mi sie odkurzacz,:szok: i tłumaczę dziecku,że pojedziemy do dużego sklepu i kupimy nowy,:tak: na co moje małe, że on sam pojedzie swoim samochodem, z alarmem, z radiem i kupi mamusi odkurzacz, i jak przekonać dziecko,że jedziemy z tatą autem???? :no: dopiero na hasło,że jak Kacper będzie miał już to swoje auto to kupi mamie drugi odkurzacz, zgodził się, że dzisiaj jedziemy z tatą, i całe szczęście;-)

Moja Julka rozrabia,a Sciślej rozrzuca zabawki po podłodze schyliłam się i zbierając narzekam jak mnie to plecy bolą od zbierania a ona na to...niunia pomizia [plecy zbieraj mamuś zbieraj już nie bolą...

zmywam naczynia i słyszę moje dziecko w korytarzu,wsłu****ę się co on nawija a Kubuś wkładając moje buty mówi "Bubuś idzie palić, Bubuś idzie palić":eek::szok::baffled::-D
(oboje z Krzyskiem palimy i zawsze wychodzimy na dwór):-D
Porażka:cool:

Wczoraj szykowałam z Darią rzeczy do prasowania no i usłyszałam: "Tatuś uplasuje, Slawuś, ziebyś się nie popaziła..........nie moźna podchodzić do zielazka!!!!" :-)

reklama
Do góry