reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

hej dziewczyny,wpadłam tu tylko na chwilkę żeby się przywitać :) i sunę do pracy :)

klementynka faktycznie dziś zauważyłam nasze przesunięcie o jedną pozycję ;D super :)

całuski na dzieńdobrybardzo! cmooook.

reklama
Pocieszę was.My wczoraj zaczęliśmy remont kuchni a w przyszłym tygodniu będziemy remontować pokój.Boję się że nie zdążymy no ale mój Grześ niestety dopiero wczoraj dostał urlop.

A ja się chyba zaprzęgnę do malowania sypialni, bo Mężu coś czasu nie starcza... Może urodzę pomiędzy jednym pociągnięciem wałka a drugim...

Klementynko Ty chyba nie mówisz poważnie z tym malowaniem hym? chyba rzeczywiście ci sie spieszy co? poczekaj poczekaj przecież nasze bliźniaki nie moga się tak nie równo urodzić...:) ja planuje jeszcze dwa no może trzy tygodnie pochodzić z brzuszkiem urodzimy w październiku co? tez nie bede czekać do 5 listopada.. :)

A mam pytanie czy Wasze maleństwa też męczy czkawka bo moje to kurcze codziennie.. mówiłał lekarzowi to sie tylko smiał.. i powiedział że to nic groźnego ale mnie się wydaje że to za często..jak myslicie?

Dobrze Wam z tymi remontami, ja muszę czekać aż do wiosny ale przynajmniej wtedy nie bedzie to na nasz koszt (szkody górnicze finansuje kopalnia). Tylko gdzie ja się wtedy z maluchem wyprowadzę? :(
Cammi moje maleństwo tak sobie podskakuje nawet 2 razy dziennie, szczególnie po obiadku.

Witajcie!!! No i został mi już tylko równy tydzień do porodu:-) już się nie mogę doczekać. Strasznie już jestem ciekawa jaka ta moja dzidzia jest. Jutro rozpoczynam kolejny rok akademicki, może urodze na uczelni i dzidzia dostanie indeks?:-) Zauważyłam ostatnio u siebie dziwną przypadłość czytanie informacji o porodzie, oglądanie noworodków i wszystko co jest związane z porodem powoduje u mnie płacz. Skąd się biorą takie schizy??

Hej dziewczyny!!!
Nie było mnie 1,5 dnia a tu taka zmiana, tzn, chodzi mi o to że już jesteśmy na 2 m-scu.

Jesli chodzi o malowanie, to ja pare dni temu pomalowałam jedna sciane w kuchni, bo jest ona blisko zlewu i kosza na śmieci i juz patrzeć na nia nie mogłam, a plamy od tłuszczu były takie ze 3 razy malowałam. Ale sprawiło mi to radość, bo ja się bardziej nadaję do takich męskich robót niż stanie przy garach czy sprzatanie.

Mój brzdąc tez ma bardzo często czkawkę i tez się troche tym martwiłam.

reklama
Z czkawką to znowu przed chwilą mi się tu po brzuchu maleństwo rzucało.. chyba już sie przyzwyczaiłam jeszcze jak mowicie że u Was też jest to ok..

A z Tym malowaniem Pycha to dziś przeczytałam że pod koniec ciąży pojawia sie syndrom "wicia gniazdka" :) czyli sprzatanie malowanie i takie tam.. u mnie to samo.. usiedzieć w miejscu nie moge.. przeczytałam tez że takie np. szorawanie podłogi to może się skończyć w nocy na porodówce.. moja mama poleca mycie okien na wcześniejszy poród.. no to siedzę i nic nie robię.. w końcu umowiłam się z Klementynką na 17...hihi

Do góry