reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

witaj z powrotem aniam tak się ostatnio zastanawiałam nawet czy nie zapomniałaś o nas czasem :) może porobiłaś jakieś zdjęcia na działce?czekamy na wklejenie brzuszka ( elusia Ciebie też to dotyczy :) )
i witam po długim czasie beatę

reklama
Karolinna znam świetny przepis ale to już na po ciąży i karmieniu, właśnie ze słodzonym mleczkiem. Wychodzi bardzo dobra nalewka tzw. mleczko wściekłej krowy :) Potrzebne są tylko 2 puszki mleka skondensowanego (słodzonego) i 0,5 litra wódki. Puszki z mlekiem włożyć do rondelka, zalać wodą do połowy ich wysokości i gotować na małym ogniu 3-4 godziny, w razie potrzeby uzupełniając wodę. Ostudzić, wymieszać z wódka, przelać do wyparzonej butelki lub karafki. Można pić od razu. Płyn może się rozdzielać, dlatego przed użyciem dobrze jest za każdym razem mocno wstrząsnąć. Doskonały środek na zły humor, zmartwienia i kłopoty. Natychmiast podnosi na duchu. :)

nieskomplikowany a brzmi pysznie :) zapiszę sobie na jakimś pliku przepis i jak już będę mogła to wykorzystam :) i na pewno "tylko"pół litra wódki ;)

Naturella pisze:
A ja się wczoraj zdenerwowałam wynikami toksoplazmozy - niby IgM ujemne, ale norma "ujemności" 0-0,499, a ja mam 0,462. Może wiecie, dlaczego tak jest? czy to oznacza, że się zaraziłam?

W piątek pobiegłam zrobić powtórne badanie w obu klasach, nie miałam skierowania, więc musiałam 108 zł zapłacić... Ale dzisiaj odebrałam wyniki i są ujemne... i tak sobie myślę, skoro tamte były na granicy "ujemności" to przez 16 dni na pewno by urosły, jeśli bym była zakażona... i byłyby conajmniej wątpliwe, jeśli nie dodatnie... Dobrze kombinuję? Bo odetchnęłam już...

wydaje mi się naturella że nie potrzebnie wydawałaś tyle kasy na drugie badanie,tamten wynik mieścił się w normach,Ale widzę że uspokoiłaś się a to najważniejsze dla bobaska :) no i jak byłoby coś źle to do tej pory już by się okazało w wynikach .

Naturella pisze:
Naturella pisze:
A ja się wczoraj zdenerwowałam wynikami toksoplazmozy - niby IgM ujemne, ale norma "ujemności" 0-0,499, a ja mam 0,462. Może wiecie, dlaczego tak jest? czy to oznacza, że się zaraziłam?

W piątek pobiegłam zrobić powtórne badanie w obu klasach, nie miałam skierowania, więc musiałam 108 zł zapłacić... Ale dzisiaj odebrałam wyniki i są ujemne... i tak sobie myślę, skoro tamte były na granicy "ujemności" to przez 16 dni na pewno by urosły, jeśli bym była zakażona... i byłyby conajmniej wątpliwe, jeśli nie dodatnie... Dobrze kombinuję? Bo odetchnęłam już...
I oddychaj dalej :) Dobrze jest :) Za 108 zł było lepiej na manicure pójść ;D

Cześć dziewczyny!

Dzisiaj byłam u mojej gin wszystko wporządku rozwarcie na 1 cm jak było tak jest bez zmian.Dzidzia jest już główką w dól (zobaczymy czy tak zostanie).Teraz usg będę miała za dwa tygodnie.

hej Kita dawno nic u nas nie pisałaś.Super że u Ciebie ok. Ja do gina mam pójść za niedługo i tak strasznie mnie korci iść na usg i być może uda się podejrzeć co chowa między nogami :) najpóźniej to wybrałabym się pod koniec sierpnia...ale to już pójdę na jakieś 3D lub 4D i chciałabym nagrać ten filmik :)

Karolinna na to 3 czy 4D trzeba się dość wcześnie umówić, czasami 1,5 miesiąca do przodu, więc jeśli chcesz je zrobić to już to załatwiaj.

reklama
co do 3D to wiem gdzie ale nie mam pojęcia gdzie mogę zrobić 4D :( szukałam na necie ale nic nie mogę znaleźć.

zastanawiałyście się już nad bankiem krwi pępowinowej? ja jak leżałam w szpitalu to natknęłam się na ulotki i tak krąży mi to po głowie,wiem że drogo,ale podobno warto zainwestować,hm.Ewentualnie można chrzestnych namówić żeby zrobili taki prezent ;)

Do góry