reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyczekiwany listopad...

A propo papierosów, to ja się dziwię, że kobiety w ciąży palą. Ja popalałam, ale na miesiąć przed staraniami przestałam i nawet miałam wyrzuty sumienia, że za późno przestałam. U mnie w bloku była dziewczyna, która chodziła z brzuchem i faja. Na dodatek wychodziła z zapalonym papierosem z domu i pół klatki śmierdziało. Tak samo nie moge znieść widoku kobiety z wózkiem i fajką, która centralnie idzie sobie przez srodek miasta.

reklama
Jak leżałam w szpitalu to niektóre babki będące tam na podtrzymaniu ciąży nie mogły wytrzymać i paliły w łazience. Ja wiem, że to jest trudny nałóg, że ciężko jest się odzwyczaić ale dla dobra własnego dziecka przecież zrobi się wszystko.

dziewczyny kochane,obejrzyjcie to sobie :) macie czasem wrażenie że wasze szkraby też tak wariują? ;)
http://www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=98

Pycha mnie ogólnie nie podoba się kobieta z papierosem tak jak właśnie napisałaś że sobie chodzi po dworze oficjalnie,wygląda to wulgarnie.(jedynie pub,impreza i czasami w łóżku :D).tak jak Eg napisała dla maleństwa wszystko,przecież to nie na całe życie tylko najważniejsze 9 miesięcy ! mnie nie ciągnęło fizycznie tylko ten gest palacza ;)

Ja przed ciążą paliłam i nie rzuciłam, mimo tego, że ciążą planowana. Ale w dniu, kiedy zobaczyłam dwie kreski na teście postanowiłam, że nigdy więcej - i się udało. Więc można rzucić z dnia na dzień - i tym bardziej się dziwię dziewczynom, które tego nie robią - bo JA WIEM, że się da.

cześć dziewczynki !!!
przez ostatnie dwa dni miałam totalne problemy z zalogowaniem - no ale ostrzegali nas,że tak może być...

co do fajek w ciąży to też uważam,że to jest okropne, po prostu kobieta w ciąży z papierosem wygląda OCHYDNIE :mad:

jak ja rodziłam synka, to pamiętam taką dziewczynkę (miała może 16 lat), była po cesarce i ledwo chodziła, ale na papieroska do kibelka miała siłę pójść - szczerze to żal było patrzeć, ja również przed ciążą, jedną i drugą z resztą, popalałam ale w ciąży nie ma takiej możliwości, żeby wziąć papierosa do buzi...

Podobno w jakimś kraju (trzeciego świata chyba ;) ) jak ktoś zobaczy że kobieta pali w ciąży to ma mandat :)

A wczoraj kupiłam sobie na dziś dwa zakłady dużego lotka :) może coś wygram,nigdy nic nie wygrywałam oprócz jednego razu kiedy będąc już w ciąży ( nam kobietom to przynosi szczęście :) ) kupiłam zakład i wygrałam 92 zl !!miałam czwórkę i wielką radochę :D,więc trzymajcie dziś kciuki ;)

i zauważyłam że mój maluszek nie lubi głośnych hałasów,mój mąż klepał coś przy podłodze młotkiem i mały zaczął mocno fikać :)

a może właśnie podobały mu się takie dzwięki i będzie jakimś majsterkowiczem, no chyba ,że to będzie dziewczynka..to inna sprawa :laugh:

reklama
wiecie jak to jest kobiety są dobrymi mechanikami a mężczyźni kucharzami :)

strasznie dużo pojawiło mi się na ciele takich brązowych plamek,tak jak po opalaniu(jesten blada ;) ),mam nadzieję że po porodzie to zejdzie tak jak ta brązowa linia na brzuszku.

Do góry