reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

Ja mam tak samo jak Cammi, żadnych obowiązków - zalecenie lekarza. Tylko mi nikt nie gotuje, tzn. mąz się stara, ale musze mu troche pomagać i zeby było szybciej to np. jemy kotlety z chlebem, bo zamim on wróci z pracy i się zabierze, to taki prawdziwy obiad mielibysmy chyba na 18.

reklama
Ja też słyszałam żeby nie ograniczać płynów w ciąży bo mogą się porobić zastoje w nerkach na które uciska macica.Dziewczyny gratuluję przewożenia mebelków.aniam ja też się nie dziwię że brakuje ci czasu przecież KRYSTIANEK to żywe srebro w wieku w którym treba wszystko poznać i zobaczyć i to już a nie za chwilke.Karolinko jeśli chodzi o tą żółtaczkę to lekarze może pytają dlatego że niektóte noworodki mają ją nasiloną i mają naswietlania(leżą w inkubatoach z opaską na oczkach i w pampersie)żeby przyśpieszyć wydalanie tej hemoglobiny.

to ja też mam identycznie jak cammi ;D nic tylko leżę lub siedzę przed kompem cały czas :) choć dziś muszę zacząć pakować rzeczy które przenoszę na nowe mieszkanie,skończą się gotowe obiadki :( ;) a i na pismie od giny do zusu mam zalecenie że powinnam ograniczyć ruch i zakaz wysiłku ;D pokazałam mężowi i mam wymówkę ;)

aniam jeszcze trochę poczekasz i my też nie będziemy miały czasu na babyboom :)

pycha gdyby ciąża trwała jeszcze kolejne 9 miesięcy to w końcu nauczyłby się porządnie gotować :) ;)

anulko tylko że mnie pytali całkiem niedawno,może chodzi o to że to dziedziczne?

a propo obiadku to właś nie wjechał na stół :)

Karolinna, to nie chodzi o to, czy on umie, tylko o to, ze w róznych godzinach wraca do domu. :( I albo mu pomagam, żeby było szybciej, albo tak jak pisałam niepełny obiad. :(

A ja czuje smakowity zapach mieska od sasiadów. :(

a to pycha zwracam honor Twojemu mężowi :)

a słyszałam że dużo kobiet kupuje kilka gotowych dań żeby po porodzie mieć coś gotowego,tylko do odgrzania. Chyba też tak zrobię tylko co można np.kupić ?

Mój mąż umie "ugotować" tylko jajecznicę no i tosty zrobić, wiec jest to kolejny plus mieszkania teraz z teściami, bo ja nie gotuję ( z resztą od początku ciąży mam autentyczny wstret do robienia czegoś w kuchni... :( robię jak naprawdę muszę), a co do gotowych dań to naprawdę nie wiem co by to mogło być, ponieważ my praktycznie przez pierwszy miesiąc nie mozemy za wiele jeść, (ze wzgledu na karmienie), no a juz na pewno róznych "wynalazków" ???

aniam Twój synek nie chodzi do przedszkola ??? bo ja mam czas tylko wtedy gdy mojego Danielka nie ma w domu (wtedy sobie siedzę przed kompem, jeśli akurat nic innego nie mam do roboty...) :laugh:

Czytałam, że niektóre dziweczyny robia jakieś dania, które można mrozic. I potem jak znalazł.
Ja daje sobie spokój, bo przy karmieniu rzeczywiście nie można duzo rzeczy jeść, a mąż.....cóz musi poradzić sobie sam. :(

wiecie co,ja słyszałam że nasi mężowie mogą dostać na nas L-4,czyli do opieki nad nami zaraz po porodzie i w ogóle z okazji urodzenia się dziecka i zamierzam go zmusić do skorzystania z tego :) musi się zgodzić :)

reklama
Do góry