reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wychowywać, ale jak?

u nas problemy z zagonieniem do kąpania były może jakies 2-3 miesiące temu - powiedziałam, ze jak nie wykapie sie to pupa zrobi sie czerwona i bedzie szczypała i bolała, to odrazu maszerował do łazienki :tak: ale kilka dni musiał mnie przećwiczyć skubaniec jeden:cool: teraz nie ma juz problemu

reklama
ja Szymka kąpie co drugi dzień wtedy na maxa się moczy i bawi.naszczęście problemu nie ma.a najlepszy ubaw jak oblewam go prysznicem i najlepiej jak prosto na buzię.

U nas znowu jakichś kryzys,ciągle o coś afera.
A w ogóle już o wieczorne mycie,nie wiem już co robić,pół wieczora zapewnia mnie,że nie będzie sie mył i kapał,potem wrzask,jak chce go zaprowadzic do łazienki....A jak mi sie już uda go przekonać,to nie chce wyjśc z wanny...:no: i tak od tygodnia,czy dwóch.

U nas tak bylo kilka miesiecy temu. Pomoglo podobne postepowanie jakie wprowadzila Rosmerta. ,,Jak nie to nie, tylko tyleczek bedzie cie swedzial i brzydko pachnial''. Po jakims czasie wszystko wrocilo do normy.

Dzięki dziewczyny,jak dobrze,że Was mam,bo juz myslałąm,że coś żlezrobiłam i mały sie wystraszył,a to jakichs kryzys,jakieś testowanie rodzica.
Dostał od mojej siory piankowe zwierzątka i deklaruje sie ,że już chce sie kąpać,bo można je do kafelek przykleić,może to będzie sposób na zachętę.

no powiem Ci te piankowe wycinanki czy zwierzaki,literki cyferki to na szkołach pływania często dzieci przyklejały i były super zabawą.

my mamy cyferki i tak mały uczy się liczyć do 9 albo literować jak narazie od A-D

no i co fajnego one takie przyklejone do ściany szybko schnał- ale nie odpadają od kafelek.( przynajmniej naszych). no i polecam w rossmannie kiedyś kupiłam strzelające konfetii do wanny i takie mydło które można gnieść jak plasteline-tylko szybko się rozpuszcza w wodzie!!!!!

są jeszcze kredki-ale pomyślałam sobie kiedyś że jak pozwolę mu malować po wannie nimi to później zacznie malować czym popadnie-więc nie kupiłam-ale są.

i dla dzieci które boją się np. moczyć oczy proponuję kupić dziecięcy peryskop lub maskę do nurkowania( już dla bardziej zaawansowanych by malec potrafił wstrzymywać oddech).

powodzenia w podboju morskich fal.:-D

u nas może nie ma problemów z kąpielą ale Emilka się buntuje jak ma iść z tatą bo mówi że jej wodę do oczek leje ;-)
ale przekonywanie jej żeby zabrała ze sobą laleczkę albo coś coś można zamoczyć pomaga :tak:

ale ostatnio jak R jest w domu to kąpie ją on codziennie i już nawet przychodzi do niego że ma ją wykąpać a nie do mnie ;-):tak:

ale przekonywanie jej żeby zabrała ze sobą laleczkę albo coś coś można zamoczyć pomaga :tak:
U nas podobnie,tylko najczesciej samochodziki;-):tak:.
Główke mi pieknie uklada do płukania,a potem sam myje glowe i spluje pluszowej zyrafce lub Dominiki gołym lalkom;-):-)

U nas jak narazie to niebylo zadnych buntow zwiazanych z kapiela raczej zawsze jest bunt kiedy pora jest wychodzic z wanny:tak:

reklama
Do góry