reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wychowanie czyli sposoby na małe łobuzki :)

reklama
Mam 2 :) te bluzeczki. Trzeba było kupić więcej :laugh2:. Ale ona i tak woli ją sobie okręcać wokół szyi i nosić jak szalik :szok:

woloszki - a żebyś słyszała akcent! A co dziwne, w większości nie mówimy na nią Jagódka, tylko Jagoda. Sama sobie tak słodzi.

Joaśka super Jagódka na siebie woła.
A ja mam w domu Isie
Jak sie pytam jak masz na imię to odpowiada Isia ja
Ubieranie juz jej całkiem dobrze wychodzi wczoraj zaczęła skarpetki sama zakładać
Bo spodnie i rajstopy zakłada już ładnie sama

Ale mnie to ubieranie dlatego tak wkurza, że Jagoda nie potrafi.
Ja wiem, że powinna się uczyć, ale nie może w południe, jak jest ciepło, nie jest po kąpieli, a mnie nie ma w domu, żebym sie nie musiała denerwować?

A najlepiej jej wychodzi zakładanie moich majtek na głowę.

Jak nie jest nerwowa to kup jej czepek, owszem u nas Maja sie denerwuje jak jej cos nie wychodzi ale jak dostanie swoj czepek to mam ja z glowy :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
wreszcie nadrobilam i ten watek :)

widze ze wasze pociechysporo juz potrafia ale i sporo problemow moga przyspozyc ... niestety ...

u nas mala na szczescie nie miala etapu bicia nas ... za to jest strasznym dyrygentem ... jak trzeba cos zrobic to mala mowi "mama" lub z opiekunka "ula" ... ja oczywiscie nie robie tego - opiekinka tez :) tylko kaze JEJ to zrobic ... i taka wymiana zdan trwa przez chwilke ... i ja nie popuszczam - jezeli wiem ze mala moze cos zrobic to zostawiam to ... efekt jest taki ze mala za chwile sie zreflektuje i zrobi to ... ale co sie trzeba nagadac ... :angry:
oczywiscie potrafi tez zrobic z tego powodu awanture ale ja dalej jestem twarda ... wyrodna matka :tak:

poza tym mala nie sika na nocnik, nie rozbiera sie i nie ubiera sama (no moze poza rozwiazywaniem sznurowek :-) ) a do spania ciagle uzywa smoczka ...
na siebie wola "mima" a jak cos jest jej to wola "mimi"

Do góry