reklama
A
Agnexx
Gość
Ponieważ Patryk miał próchnicę na zębach mlecznych, Sebastianowi myje zęby od samego początku szczoteczką elektryczną. Zęby myje wodą, a raz w tygodniu pastą do zębów. Ale używam jej tyle, co główka szpilki.
Julia zaczela"myc" zabki kiedy miala ok roku.(wczesniej gazikiem)Oczywiscie na poczatku raczej gryzla szczoteczke niz myla zabki ,wiec jej troche pomagalam .Teraz uzywamy pasty(tyle co malenki groszek) ELMEX dla dzieci od 2 do 6 lat. .Musze przyznac ze robi to dosc dobrze. Wypluwac paste tez juz sie nauczyla(zawsze keidy widzi ze ja myje zeby to ona tez musi...)
Mojej córci niedewno wychodził pierwszy ząbek bardzo cierpiała w nocy temperatura dochodziła do 39 stopni po 4 dniach nareszcie go poczułam po kilku dniach gdy coraz bardziej sie wysuwa odkryłam że nie rośnie prosto a nie długo pojawi sie drugi czy któryś bobas też tak miał ?nie wiem jak to jest pózniej czy te stałe zęby też już tak urosną martwie sie troche
Bezzębnym maluchom warto przecierać dziąsełka gazikiem (zamoczonym w przegotowanej wodzie) lub specjalną szczoteczką dla niemowlaków (taka nakładka na palec).
Spytaj pediatrę o zawartość fluoru w wodzie pitnej w twoim regionie, być może należy podawać dziecku kropelki Zymafluor.
Spytaj pediatrę o zawartość fluoru w wodzie pitnej w twoim regionie, być może należy podawać dziecku kropelki Zymafluor.
reklama
monika1313m
Fanka BB :)
czy pediatra wie najlepiej oj niewiem moj Kacper zaczoł się ślinić i to jak buldok w 4 miesiącu lekarz powiedziała ze juz lada dzień mu wyjdą a tu nic az do 11 miesiąca i to jeden za drugim w ciągu 3 tyg az 4 teraz 13 miesiąc się zaczyna i chyba idzie następny to widać jak zaczyna mnie pogryzać za palca wkłada moj palec do buzi w tym miejscu co ma wyjść mu ząbek
Podziel się: