Kiedy wyjdą to będą. Moja mała śliniła się od 3 miesiąca w 5 miesiącu wyszły 2 dolne jedyneczki. Do 8 miesiąca była cisza potem wyszły 2 górne dwójeczki i teraz idą górne jedyneczki. Każde dziecko inne i każdemu wychodzą w innym czasie, a niektóre nawet rodzą się z ząbkami.
reklama
Moja Oliwia zaczęła się slinić gdy miała 3 miesiące, wszyscy mówili, że to napewno ząbki!! okazało sie jednak że była to błedna opinia Oliwia dwie dolne jedynki dostała dopiero gdy skończyła 9 miesięcy)) Teraz ma już trzy ząbki a czwarty na dniach wyjdzie)
Mój Konrad jest tym ciekawym przypadkiem, który się urodził z ząbkami
Jedna dolna jedynka była od razu, druga się przebiła jak mały miał jakiś miesiąc. Teraz ząbki podrosły a nastepnych nie widać na razie, chociaż kto wie ... coś się chyab dzieje, bo znów zaczął paluszki pchać do buzi, ślini się bardziej i dziąsełka ma podpuchnięte. Ciekawe ile będizemy czekać na kolejne ząbki.. chociaż przyznam, zę wcale mi się nie spieszy :laugh:
Jedna dolna jedynka była od razu, druga się przebiła jak mały miał jakiś miesiąc. Teraz ząbki podrosły a nastepnych nie widać na razie, chociaż kto wie ... coś się chyab dzieje, bo znów zaczął paluszki pchać do buzi, ślini się bardziej i dziąsełka ma podpuchnięte. Ciekawe ile będizemy czekać na kolejne ząbki.. chociaż przyznam, zę wcale mi się nie spieszy :laugh:
naja
Fan(ka)
oj, Martyna, macie szczescie, ze maly urodzil sie w powiedzmy oswieconych czasach kiedys takie dzieci traktowano jak strzygi, bo skoro z zabkami to diabelskie nasienie
moje potomstwo nadal bez zabkow, choc niby cos tam widac, jakies zgrubienia na dziaslach. ale poza slinieniem cisza.
moje potomstwo nadal bez zabkow, choc niby cos tam widac, jakies zgrubienia na dziaslach. ale poza slinieniem cisza.
reklama
Ja używam Calgel.. mojej małej wychodzi teraz 6 ząbków na raz ale nie widać specjalnie aby cierpiała z tego powodu.Choc czasem jak dłubie tam paluszkiem to ja zaboli. Jak była młodsza to dała sobie pomasować dziąsełka gumową szczoteczką i to jej pasowało no ale teraz już nie daje i gryzie . Słyszałam, że borówka amerykańska jest również dobra na dziąsełka jak byliśmy na wakacjach u mojej mamy to zrobiłysmy taką papkę i smarowałysmy małej dziąsełka niby nie płakała. Ale i tak większośc zlizała . Pozdrawiam. Ząbki trzeba przeżyć niby pierwsze są najgorsze ale nie zawsze tak jest.
Podziel się: