reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

czesc.jestem mama 5miesiecznego synka Ignasia..maly rowniez walczy z wyrzynajacymi sie zabkam...urzywalam rowniez zel ale bobodent...i tak samo maly oblizywal sie ze smakiem.poszlaw kiedys do apteki i przeprowadzilam ciekawa rozmowe na ten temat z pania magisrter i co sie okazalo polecila mi nurofen dla dzieci...tak tak a wiec przed spaniem smaruje malemu dziaselka nurofenem ..wynik zadowalajacy maly nie kreci sie w nocy i nie budzi sie z placzem..polecam-oczywiscie trzeba nie przesadzac z iloscia zelu ktora sie wsmarowywuje w dziaselka ...i trzymac sie zalecen...naprawde polecam...ania mama ignasia

reklama
witam mój synek ma dwa miesiace i tydzień czasu i już dostaje pierwszego ząbka (widać na dolnych dziąsełkach kawałek ząbka), strasznie płacze i wiem, ze to normalne ale czy ktoś zna skuteczny sposób na poradzenie sobie z tym??

Ostatnia edycja:
Dobry jest detinox a także gryzaczki wyciągnięte z lodówki-chociaż troszkę łagodzą ból, poza tym podawaj jak najczęściej pierś. Moja mała ma już 7 zębów a skończyła niedawno 7m-cy. Cała gęba zębów:tak::-D

Moja córeczka też zaczęła ząbkować ale ma skończone 6 miesięcy. Smaruję jej dziąsełka specjalnym żelem ale mam wrażenie ,że niezbyt wiele on daje. Wkładam też jej gryzaczek do lodówki i daję go jej potem- działa

Witam:-) Moja córeczka skończyla 6 miesięcy i ma juz pierwszego ząbka:-) I musze powiedzieć że nie tak żle było kiedy się wyżynał. Smarowałam maścią bobodent ale tak szczerze to tylko na chwile pomagało.Ale warto smarować,chociaż tyle w bólu ulżyć można.A jak tak bardzo marudziła i miała główkę gorąca to dawałam jej czopka( Eferalgan) a ostatnio w aptece dano mi Viburcol na stany niepokoju u niemowląt i dzieci. Ale tak naprawde to dziecko musi to przejsć.Pozdrawiam

witam mój synek ma dwa miesiace i tydzień czasu i już dostaje pierwszego ząbka (widać na dolnych dziąsełkach kawałek ząbka), strasznie płacze i wiem, ze to normalne ale czy ktoś zna skuteczny sposób na poradzenie sobie z tym??
DENTINOX jest rewelacyjny.droższy od bobodenta ale polecam.można też ten syropek nurofen dla dzieci wetrzeć w dziąsło.też pomaga.

reklama
Do góry