czesc.jestem mama 5miesiecznego synka Ignasia..maly rowniez walczy z wyrzynajacymi sie zabkam...urzywalam rowniez zel ale bobodent...i tak samo maly oblizywal sie ze smakiem.poszlaw kiedys do apteki i przeprowadzilam ciekawa rozmowe na ten temat z pania magisrter i co sie okazalo polecila mi nurofen dla dzieci...tak tak a wiec przed spaniem smaruje malemu dziaselka nurofenem ..wynik zadowalajacy maly nie kreci sie w nocy i nie budzi sie z placzem..polecam-oczywiscie trzeba nie przesadzac z iloscia zelu ktora sie wsmarowywuje w dziaselka ...i trzymac sie zalecen...naprawde polecam...ania mama ignasia
reklama
monika_kika
Początkująca w BB
Witam:-) Moja córeczka skończyla 6 miesięcy i ma juz pierwszego ząbka:-) I musze powiedzieć że nie tak żle było kiedy się wyżynał. Smarowałam maścią bobodent ale tak szczerze to tylko na chwile pomagało.Ale warto smarować,chociaż tyle w bólu ulżyć można.A jak tak bardzo marudziła i miała główkę gorąca to dawałam jej czopka( Eferalgan) a ostatnio w aptece dano mi Viburcol na stany niepokoju u niemowląt i dzieci. Ale tak naprawde to dziecko musi to przejsć.Pozdrawiam
marczelitto85
wurcel purcel
DENTINOX jest rewelacyjny.droższy od bobodenta ale polecam.można też ten syropek nurofen dla dzieci wetrzeć w dziąsło.też pomaga.witam mój synek ma dwa miesiace i tydzień czasu i już dostaje pierwszego ząbka (widać na dolnych dziąsełkach kawałek ząbka), strasznie płacze i wiem, ze to normalne ale czy ktoś zna skuteczny sposób na poradzenie sobie z tym??
e-stera
Fan(ka)
Najlepszy dlaOliska byl Baby Orajel-Dentinox sie chowa......ale w Polsce jzu niedostepny...ze Stanow mozna jak macie znajomych
marczelitto85
wurcel purcel
ja miałam dentinox niemiecki.troche inny skad od tego polskiego.silniejszy ale ten polski tez pomaga.jak ktoś nie ma znajomych w stanach;-)a ile kosztuje???bo ja akurat mam.a mala nadal ząbkujeNajlepszy dlaOliska byl Baby Orajel-Dentinox sie chowa......ale w Polsce jzu niedostepny...ze Stanow mozna jak macie znajomych
e-stera
Fan(ka)
Ok 19 zl płaciłam w aptece u siebie......
reklama
marczelitto85
wurcel purcel
uuu to jeszcze tanszy niz dentinox,dziękuję i pozdrawiamOk 19 zl płaciłam w aptece u siebie......
Podziel się: