reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

:-)witajcie drogie mamy :-) moj synek mial 2,5 miesiaca jak sie zaczal slinic i pchac wszystko do buzki pierwszy zabek wyszedl mu w 3 miesiacu a pare dni po nim drugi teraz ma 4 miesiace i juz dwa zabki pozdrawiam wszystkie mamy i ich malutkie pociechy:-)

reklama
witajcie mamusie :) czy wasze dzieci gorączkowały przy ząbkowaniu ?? bo mój Kubuś od 3 dni ma goraczke dochodzi nawet do 39 stopni, lekarz nic nie stwierdził, gardło zdrowe uszy też ...jutro idziemy zaniesc mocz do badania.

Witaj nataliaa0812 moj synus przy zabkowaniu goraczkowal marudzil zloscil sie nawet, takze czesciej sie zalatwial dawalam mu Panadol dla dzieci jest o smaku truskawkowym i goraczka przechodzila tylko faktem jest to ze nie na kazde dziecko to dziala :( bynajmniej u znajomej nie podzialal Panadol pozdrawiam serdecznie a i badanie moczu napewno sie przyda bedziesz pewna ze nic sie nie dzieje z malenstwem .

Mój Jaś też od wczoraj ma gorączkę. Zero kataru, kaszlu -nic. Żadnych krostek.

Typuję, że ząbki. Daje mu nurofen w syropku na zbicie gorączki ale strasznie się męczy. Jak nie przejdzie mu do jutra to chyba pojedziemy do lekarza.:-(

NIe wiecie ile to może trwać? Taka gorączka przy ząbkowaniu?

moja córcia ma 9,5 miesiąca i pusto w buźce. jest bardzo marudna i mam nadzieje ze te zęby w końcu wyjdą bo pomału tracę do nich cierpliwość!!!!:wściekła/y: co chwile zaglądam i nic nie widzę poza tym ze ma mocno napuchnięte dziąsełka i to cala dolna szczękę!!!! smaruje żelami daję czopki i trochę się uspakaja ale i tak jest bardzo pobudzona, marudna i nerwowa :zawstydzona/y:czy to znak ze zęby się pokażą? jak długo to potrwa???????

Witam. Podejrzewam, że gdzieś tu na wątku była kwestia, o którą chce zapytać, ale przebrnąłem przez kilka stron i nic. Moja 10-miesięczna Córcia ma już właściwie 8 zębów, na dole piękne 1 i 2, a na górze w trakcie wychodzenia także przednie uzębienie. No i teraz pytanie, jak dbać już o takie ząbki i w tym wieku, aż glupio pytać o "pastę i szczoteczkę" bo taki dzieciaczek to raczej zje tą pastę, a szczoteczka posłuży jako kolejny przedmiot do gryzienia. Czy wogóle u tak małego dziecka stosuje się jakieś pasty czy szczoteczki? mamy taką na palec (silikonowa) ale to wogóle pomyłka, więc co i jak ?

są w sklepach i aptekach specjalne pasty i szczoteczki do ząbków dla dzieci chyba już nawet od 6 miesiąca.najpierw trochę niech mama lub tata poszczotkuje ząbki a potem oddajcie szczoteczkę dziecku.ja jeszcze nie robie tego bo moja niunia jest bezzębna:))ale mam siostrę która tak robiła.i też się rozglądam za takimi "środkami"bo mnie też to czeka:))a żabki nie były myte w ogóle jak się pojawiły??bo z tego co wiem to trzeba dziecko oswajać z ich myciem od początku, no i dbać o nie od pojawienia sie pierwszego z nich.pozdrawiamy

reklama
Od samego początku dostała zwykłą szczoteczkę do zabawy/gryzienia, więc jak to można nawać higieną ząbków to od początku ją miała. Ze szczoteczką dla takiego maluszka wogóle jest kłopot co wziąść bo na większości pisze np. dla 2-3 latka, a nigdzie nie znalazłem w sklepie czy aptece szczoteczkę przeznaczoną dla "pierwszych ząbków", więc chyba kupimy najmniejszą i najmiększą jaką się znajdzie. No i dziś kupiliśmy pastę bez fluoru babanowo-jabłkową, więc Ani szykuje się pyszne szczotkowanie :)

Do góry