reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

reklama
Zdaje się,że mamy na forum zośkowego dystrybutora żyrafek o swojsko brzmiącym imieniu....Zofia :-D:-D:-D

Synkowi wychodza górne czwórki tylko jakos inaczej niz te co juz ma. Stad moje pytanie do czy to normalne by te dziaselka w tym miejscu byly tak strasznie spuchniete i az sine od srodka??? Czy tak powinny wygladac tylnie wyrzynajace sie zabki czy cos jest nie tak?:baffled:
url=http://www.maluchy.pl]
li-32639.png
[/url]
U nas górne czwórki tak właśnie wychodziły, ateraz dolne jeszcze gorzej bo już z miesiąc się męczy a dziąsła to ma spuchnięte aż w miejscach ząbków trójkątne takie:szok:

...na zabkowanie jeszcze przyjdzie czas- :cool2:

ale co z higiena jamy ustej u mlodszych dzieci (parotygodniowych)???

... niedawno slyszalam ,ze od czasu do czasu ,nalezy czyscic takim maluchom podniebienie i dziaselka (patyczkiem lub gazikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie)- jak sie mleko zbiera... zeby nie byo np. zadnej plesniawki :dry:
... moja princeska ma czyste podniebienie... i chyba nie ma potrzeby ,zebym jej tam czyscila....:confused:

ciekawa jestem waszych opini...
.... czyscilyscie buzke w srodku waszym bejbikom !???

Ostatnia edycja:
...na zabkowanie jeszcze przyjdzie czas- :cool2:

ale co z higiena jamy ustej u mlodszych dzieci (parotygodniowych)???

... niedawno slyszalam ,ze od czasu do czasu ,nalezy czyscic takim maluchom podniebienie i dziaselka (patyczkiem lub gazikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie)- jak sie mleko zbiera... zeby nie byo np. zadnej plesniawki :dry:
... moja princeska ma czyste podniebienie... i chyba nie ma potrzeby ,zebym jej tam czyscila....:confused:

ciekawa jestem waszych opini...
.... czyscilyscie buzke w srodku waszym bejbikom !???

moja kolezenka czyscila tak, i mnie tez przekonywala, ze trzeba.....ale je nigdy tego nie robilam:-p:-p:-p:-pbalam sie tych wrzaskow, bo na pewno by sie to dziewczynom to nie spodobalo..... I moje dziewczyny NIE mialy nigdy problemu z plesniawka:no::no::-). Wiec wcale nie wydaje mi sie to konieczne, nie ma potrzeby, czyscilabym tylko w przypaku jak juz jest plesniawka:baffled:.....

dziewczyny mam proble moja 2 miesieczna corka strasznie sie slini non stop wklada do buzki raczki strasznie przy tym lamentuje... nie wiem co to moze byc? zastanawiam sie miedzy zabkami (na ktore pewnie zawczesnie) a plesniawkami (ale nic nie widac) a wy co myslicie?

Moja Mała też ma 2 miesiące, ślini się i wszystko wkłada do buzi łącznie z własnymi rączkami ale to raczej wynika z ciekawości niż z jakiś dolegliwości.
Na zęby jest za wcześnie, buzia czysta.
Nadmiar śliny spowodowany jest pracą ślinianek i nieumiejętnością połknięcia
nadmiaru wydzieliny.
Tak więc wszystko w porządku :-)

Witajcie!!! Jestem tu piewszy raz i zabardzo jeszcze nie wiem o co tu chodzi . Czytam wasze posty ale bez rejestracji nie wiem czemu do tej pory tego nie zrobiłam. Dzis postanowiłam sie zarejestrowac moze pomozecie mi i w kilku słowach dacie mapke poruszania sie tu u was???:-)

reklama
Do góry