reklama
Dziewczyny,ale jestem umęczona. Mały cały dzień płacze. Pcha wszystko do buzi i wciera w dziąsła. Jak go karmie to marudzi, prawie nie śpi. Zrobił chyba z 5 kupek. Chyba wychodzi mu ząb. Na dole wyczuwam coś, no i widać biały ząbek jakby z boku no i z góry też biała kropka. MASAKRA! Dziś w dzien spał raz rano 2 godziny-bo wczoraj w nocy spał tylko do 3. A teraz spał godzinkę i znów zaczyna marudzić. Nie wiem juz co robić. Nie mam nawet tej maści na dziąsełka. A Viburcol mu nie pomógł za bardzo rano.
Sama juz nie wiem czy to napewno ząbek??Mały jest jeszcze taki malutki.
Sama juz nie wiem czy to napewno ząbek??Mały jest jeszcze taki malutki.
witam
dla maluszków które bardzo cierpią polecam Baby Orajel. naprawde mojemu synkowi pomógł. spał spokojnie a potem w dzień nie był taki marudny od niewyspania. swojego czasu kupowałam go na allegro ale nie wiem czy jeszcze jest. życze bezbolesnych nocek i dni
dla maluszków które bardzo cierpią polecam Baby Orajel. naprawde mojemu synkowi pomógł. spał spokojnie a potem w dzień nie był taki marudny od niewyspania. swojego czasu kupowałam go na allegro ale nie wiem czy jeszcze jest. życze bezbolesnych nocek i dni
e-stera
Fan(ka)
witam
Nam on tez najlepiej pomaga, tzn synkowi;-)
około piątego miesiąca najlepiej dawać mu do gryzienia pieluchę z tetry bo gryzaczki są plastikowe i się ślizgają po dziąsłach
kerna
http://www.lauraziobro.pl
Cześć!! W końcu i nas "dopadło" ząbkowanie:-) Ale jak wszystkim do śmiechu mi nie jest. Michał nie śpi, nie je, nic go nie interesuje. Płacze, marudzi i noszę klocka na rękach, bo jeszcze to jakoś go uspokaja, a i tak nie zawsze. Tydzień temu wyszłą mu dolna jedynka i tylko po jednej nieprzespanej nocy. A teraz jest masakra. A podobno najgorszy jest pierwszy ząbek. Michał niestety absolutnie nie chce gryzaków, pieluch, jedynie grzyie swojego biednego paluszka. Nie mam pojęcia które mu wychodzą, bo tak jak przy pierwszym nie było żadnej opuchlizny, zaczerwienienia- od razu wyskoczył ząbek. Ale przy kolejnym jest koszmar. Najgorsze jest to, że zauważyłam, że swojego paluszka to gryzie tylnymi dziąsełkami Ale chyba niemożliwe żeby mu szły tylne... Spróbuje mu posmarować dziąsła żelem. Ale przeczytałam, że smaruje się na noc. A co w dzień???
marczelitto85
wurcel purcel
żel możesz stosować także w dzień!ja mam super żelik o nazwie DENTINOX.jest drogi bo za 10g płace 23zł ale jest rewelacyjny.stosuje go 3razy dziennie.rano po południu i wieczorem.Ty dodatkowo jak mały ząbkowanie tak zle znosi możesz dać mu paracetamolu albo nurofenu na noc.jak tak ze dwa razy zrobiłam i mała się uspokoiła i spała cała noc.żelik ten smarujesz kilka chwil przed jedzonkiem.a moja niunia ma już dwie dolne jedyneczki i idą jej już ząbki obok))pozdrawiamCześć!! W końcu i nas "dopadło" ząbkowanie:-) Ale jak wszystkim do śmiechu mi nie jest. Michał nie śpi, nie je, nic go nie interesuje. Płacze, marudzi i noszę klocka na rękach, bo jeszcze to jakoś go uspokaja, a i tak nie zawsze. Tydzień temu wyszłą mu dolna jedynka i tylko po jednej nieprzespanej nocy. A teraz jest masakra. A podobno najgorszy jest pierwszy ząbek. Michał niestety absolutnie nie chce gryzaków, pieluch, jedynie grzyie swojego biednego paluszka. Nie mam pojęcia które mu wychodzą, bo tak jak przy pierwszym nie było żadnej opuchlizny, zaczerwienienia- od razu wyskoczył ząbek. Ale przy kolejnym jest koszmar. Najgorsze jest to, że zauważyłam, że swojego paluszka to gryzie tylnymi dziąsełkami Ale chyba niemożliwe żeby mu szły tylne... Spróbuje mu posmarować dziąsła żelem. Ale przeczytałam, że smaruje się na noc. A co w dzień???
kerna
http://www.lauraziobro.pl
Dzieki MARIA. Kupiłam sobie właśnie ten sam żel i zaraz go zastosuję. Na ulotce pisze, że po posiłkach i zabiegach higienicznych, więc poczekam aż Mały zje. Najgorsze, że nie wiem jak go karmić. Pofolgować i pozwolić mu na jedzenie owoców i mleka, czy zmuszać do obiadków. Bo niestety padło właśnie na obiad, chyba, że podam zupke, najlepiej zmiksowanąCwaniak. Jak któraś ma może jakieś doswiadczenie, a na pewno wiele jest takich osób, to proszę o jakieś sugestie jak radziłyście sobie w tej sprawie. Zęby mogą sie wyrzynać jeszcze sporo czasu i nie chce żeby był na samych przekąskach... Do tego zmiksowane jedzenie. Miksować i odpuscić???
Aha!! Dodam jeszcze że gryzienie...uwaga...jabłuszka sprawia mu frajdę, chlebek, bananek. To o co chodzi z obiadem??? Warzywa i mieso nie wchodzą w grę.
Aha!! Dodam jeszcze że gryzienie...uwaga...jabłuszka sprawia mu frajdę, chlebek, bananek. To o co chodzi z obiadem??? Warzywa i mieso nie wchodzą w grę.
e-stera
Fan(ka)
Moze chodzi o to z obiadek jest cieply............,moj synek jadal tylko zupki i obiadki praktycznie zimne-gorace drazni dziasla.
Jak zje zmiksowane to miksuj
Jak zje zmiksowane to miksuj
reklama
marczelitto85
wurcel purcel
ja go stosuje przed jedzeniem.wetrę małej i ja kilka minut karmę.Dzieki MARIA. Kupiłam sobie właśnie ten sam żel i zaraz go zastosuję. Na ulotce pisze, że po posiłkach i zabiegach higienicznych, więc poczekam aż Mały zje. Najgorsze, że nie wiem jak go karmić. Pofolgować i pozwolić mu na jedzenie owoców i mleka, czy zmuszać do obiadków. Bo niestety padło właśnie na obiad, chyba, że podam zupke, najlepiej zmiksowanąCwaniak. Jak któraś ma może jakieś doswiadczenie, a na pewno wiele jest takich osób, to proszę o jakieś sugestie jak radziłyście sobie w tej sprawie. Zęby mogą sie wyrzynać jeszcze sporo czasu i nie chce żeby był na samych przekąskach... Do tego zmiksowane jedzenie. Miksować i odpuscić???
Podziel się: