reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

Dziewczyny mam pytanko.Wczoraj zapytałam w aptece o pastę dla niemowląt - taką do pierwszych ząbków.Babka dała mi Nenedent.Ja się spieszyłam- z małą na rękach więc nie przyglądając się za bardzo zapłaciłam i wyszłam.Dopiero w domu ją obejrzałam i zobaczyłam,że owszem ona dla dzieci, ale o niemowlętach mowy nie ma:-) A wiem,że są takie na których jest konkretnie to napisane.Druga sprawa to to,że jest na niej napisane,że przeznaczona dla dzieci otrzymujących optymalną dawkę fluoru bądz przyjmujących tabletki fluorowe.No i teraz już sama nie wiem.Może się ktoś orientuje czy ta pasta jest odpowiednia?

Nenedent jest dla dzieci od pierwszego roku życia, a dla niemowlaków (od 6 miesiąca życia) jest Nenedent Baby. Ja mojemu synkowi myję ząbki pastą Colgate Smiles (od 0 do 6 roku życia). Nie mam problemów z jej kupieniem. Kosztuje ona ok.7 zł, natomiast Nenedent Baby kosztuje ok.20 zł.

reklama
Moj synek tez tak mial slinil sie od trzeciego miesiaca a pierwszy zabek pojawil sie jak mial 5 miesiecy a zaraz potem drogi. ja narazie ma prawie 8 miesiecy i tylko te dwa zabki ale mysle ze juz niedlugo beda nastepne bo ciagle sie slini:)

Witam
Przypadkiem trafiłam na ten watek,i sie dołacze.Michas jest tez na etapie zabkowania.Pierwsza jedyneczka wyszłą mu w 5 miesiacu.Wydawało mi sie to wszczesnie ,ale teraz widze ze to normalnie:tak::happy:Czytałam ze im pozniej zabki wychodza tym sa zdrowsze,ale czy to prawda nie wiem.Na razie mamy dwa zabki i czekamy na reszte:tak:

Moje Drogie!! :-) powiedzcie mi, a bardziej napiszcie, jak dbacie o uzębienie swego "szczerbaczka"? nasza Ania już ma 3 zęby, jakoś się tak pojawiły na przestrzeni 3 ostatnich tyg. , a więc kiedy o nie zacząć dbać? Mamy szczoteczkę na palca, ale co z nią lub co wogóle z ząbkami takiego maleństwa.

Moje Drogie!! :-) powiedzcie mi, a bardziej napiszcie, jak dbacie o uzębienie swego "szczerbaczka"? nasza Ania już ma 3 zęby, jakoś się tak pojawiły na przestrzeni 3 ostatnich tyg. , a więc kiedy o nie zacząć dbać? Mamy szczoteczkę na palca, ale co z nią lub co wogóle z ząbkami takiego maleństwa.
trzeba je myć.Moja Oliwka nie lubiła tej szczoteczki na palec.
My myjemy zabki Oliwce 2 razy dziennie,rano i wieczorem pastą elmex lub colgate smiles, i szczoteczką colgate smiles.
z myciem nie ma zadnego problemu,najpierw my myjemy jej zabki a poxniej Oliwka myje sobie sama.

Ja wszystkim moim dzieciom mylam zabki od kiedy wyszedl im pierwszy:tak::tak::tak:Na poczatku byla to szczoteczka moczona w samej wodzie a teraz myja juz pasta:-)

Ja na początku przemywałam dziąsełka mojego synka 2 razy dziennie (rano i wieczorem) gazikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie :tak:. A od 6 miesiąca myję jego ząbki 2 razy dziennie (rano i wieczorem) pastą Colgate Smilies (od 0 do 6 lat) przy pomocy silikonowej szczoteczki nakładanej na palec Canpol Babies :tak:.

reklama
Moja corka nie cierpi tej szczoteczki na palec.Odrazu płakała jak próbowałam jej umyc nia ząbki wiec myje jej taka z rączką z Canpola.Tez bardzo fajna.Jak ją widzi to odrazu buziaka rozdziawia:-)

Do góry