reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

Ha a co robic jak dziecko na widok szczoteczki do ząbków momentalnie zaciska buziolka? A jak sie uda juz jakims cudem przekonać do otwarcia to jest takie darcie, że słyszy cały blok!!!

reklama
ja mam szczoteczki do ząbków i dziąseł mój syn je uwielbia jak nie miał ząbków gryzł z nuka gryzak punktowy a teraz ma taką z canpolu z delikatnym włosiem i zawsze po jedzeniu najpierw sama mu poszoruję potem daje mu do rączki i on sam sobie ja gryzie i tak czyści ząbki

Ja też kupiłam taki zestaw szczoteczek canpolu.Dałam Łukaszowi taką gumową do gryzienia ale on nie bardzo wie co z nia robić:baffled:. No i mamy nareszcie pierwszego ząbka- lewa górna jedynka:-). Ale jego wyjście nie przyszło łatwo:no:. Jęczenie ,marudzenie, płacz, wrzask i jeszcze dołączyło do tego przeziębienie:wściekła/y:. Ale może z następnymi będzie lepiej. mam nadzieję.:-)

Grzechotka ,mój synek tez uwielbia szczoteczkedo ząbków ale włąsnie gryźć. Tez po próbie szczotkowania daje mu do "samodzielnego mycia"- czytaj gryzienia, ale obawiam sie,ze to za mało.Mam nadzieję, ze z biegiem czasu to sie zmieni, bo mycie na siłe nie wchodzi w rachubę.

Dziś u mojej 13 miesiecznej córki zauważyłam żółty nalot na zębach.Czy to może być już kamien i jak go usunąć?? Dodam ze szczotkuje jej zeby pasta i szczoteczka co najmniej raz dziennie czy to za mało??Prosze o pomoc

Moj synek tez mial biegunke przy zabkowaniu ale zabki wyszly i biegunka znikla nie martwilam sie za bardzo dawawlam mu tylko duzo do picia ...zeby sie dzidzius nie odwodnil.

wita wszystkie mamy. moj syn ma dwa miesiace ale urodzil sie z zabkiem ,slyszalam ze to cos oznacza ale nie wiem co czy ktoras z mam wie? prosze o odpowiedz. lub jakis link z tym znaczeniem:-)

jak biegunka utrzymuje się dłużej niż dwa dni lepiej iśc do lekarza. Mój łukasz miał biegunkę jak wychodziły mu dwójki, poszłam do lekarza i okazało się ze to nie przez ząbki tylko infekcja gardła. Dostał antybiotyk i lakcid i przeszło następnego dnia.

reklama
To, iż Twoje dziecko urodziło się z ząbkiem prawdopodobnie nie oznacza ani żadnej dolegliwości ani nieprawidłowości - takie rzeczy się zdarzają. Niestety duże prawdopodobieństwo jest, że ten ząbek wcześnie wypadnie lub ulegnie próchnicy z powodu słabej mineralizacji. Musisz więc dołożyć więcej starania aby utrzymać go w zdrowiu. Często spotykam się z teorią, iż dzieci które szybko ząbkowały (przed osiągnięciem 6 miesięcy) będą miały w przyszłości słabe zęby, no i chyba to się sprawdza. Ja jestem tego przykładem, no i niestety mój synek odziedziczył po mnie geny, bo ząbek wyszedł mu przed osiągnięciem 4 miesiąca życia.

Ostatnia edycja:
Do góry