reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

Cześć dziewczyny ;-)
Moja niunia dała mi dzisiaj w nocy nieźle popalić.Budziła się co godzinę z płaczem,a około 3 w nocy miała lekką temperaturę:37,5,którą szybko zbiliśmy syropkiem :happy2:.Dodatkowo pojawiły się u niej luźne kupki.Czy przyczyną tego może być ząbkowanie? Dodam,że idą jej 4 górne ząbki i to wszystkie na raz :no:

reklama
Cześć dziewczyny ;-)
Moja niunia dała mi dzisiaj w nocy nieźle popalić.Budziła się co godzinę z płaczem,a około 3 w nocy miała lekką temperaturę:37,5,którą szybko zbiliśmy syropkiem :happy2:.Dodatkowo pojawiły się u niej luźne kupki.Czy przyczyną tego może być ząbkowanie? Dodam,że idą jej 4 górne ząbki i to wszystkie na raz :no:
Dołóż do tego "trzydniówkę" i będzie tak jak u nas;-):tak: gdy szły zębole górne

Kochane! Mam córeczkę, która ma prawie rok i dwa ząbki:) już czuć mały smrodek z buzi szczególnie po przebudzeniu:) słyszałam, że powinno się takim maluchom przecierać ząbki gazą po każdym jedzeniu. A wy macie jakieś metody? A tak w ogóle, ponieważ jestem tu nowa chciałam się przedstawić:) to mój profil: mojmalec.pl polecam ten nowy portal bo można wrzucać fotki za darmo bez ograniczeń, umieszczać ogłoszenia no i oczywiście pogadać na forach. Pozdrawiam!

Drogie Mamy

Pediatra jakieś 2,3 tygodnie temu powiedziała, że synkowi będą wychodziły czwórki i od kilku dni ma biegunkę - raz kupka jest gęstsza ale nadal biegunkowa a innym razem była całkiem jak woda. Podaję mu enterol od 3 dni i kupa jest bardziej gęsta niż wodna ale jednak nadal nie jest normalna. Zastanawiam się czy to ząbkowanie czy coś innego bo ani gorączki nie ma ani innych objawów choroby. Jak długo przy ząbkowaniu może utrzymywać się biegunka?

Sylwia

hej Dziewczyny.Mam takie pytanko.Czy wiecie jak oduczyć niemowlaka od smoczka? .Mój syn ma 5 miesięcy ,i w nocy potrafi przebudzić sie z dziesięc razy bo zagubił smoczka...Jest to strasznie uciązliwe bo i ja się nie wysypiam ,i on też nie :-(

hej Dziewczyny.Mam takie pytanko.Czy wiecie jak oduczyć niemowlaka od smoczka? .Mój syn ma 5 miesięcy ,i w nocy potrafi przebudzić sie z dziesięc razy bo zagubił smoczka...Jest to strasznie uciązliwe bo i ja się nie wysypiam ,i on też nie :-(
mój nierozłączny był ze smoczkiem do 10 m-ca i myślałam że już się nie uda go tak łatwo oduczyć, aż przyszedł czas na kolejne zęby i przy próbach uspokojenia go smoczkiem zaczął go wypluwać.Raz,drugi ,trzeci i smoczek schowałam.
Minął już miesiąc:-):-) Zasypia bez smoczka,da się go uspokoić bez smoczka.Jedynym problemem są nocne pobudki ale te były i przed odstawieniem smoczka.
kozka25 czekaj na tego typu okazję, może będziesz miała odrobinę szczęścia jak ja.

witam goraco:)
moj synek tez ma biegunke,i wychodza mu 3 gorne i dolne,raz kupka jest gestsza raz rzadsza ale nie jest taka jak zwykle;)najgorsze jest to ze dopiero przeszedl jelitowke(grype zolodakowa)wymiotowal,mial biegunke,przeszlo mu i doslownie dzien lub dwa dni pozniej zaczely sie zabki,masakra,trwa juz 3 dni,i nie wiem ile potrwa,moze ktoras z was wie,ma pojecie?

Kochane! Mam córeczkę, która ma prawie rok i dwa ząbki:) już czuć mały smrodek z buzi szczególnie po przebudzeniu:) słyszałam, że powinno się takim maluchom przecierać ząbki gazą po każdym jedzeniu. A wy macie jakieś metody?
Ząbki dzieci sią gorzej zmineralizowane, a przez to bardziej podatne na rozwój próchnicy niż zęby dorosłych, próchnica ma u nich o wiele bardziej dynamiczny przebieg. Dlatego koniecznie trzeba dzieciom czyścić ząbki po każdym posiłku. Wystarczy gaza z przegotowaną wodą. Dobrym pomysłem jest też szczoteczka zakładana na palec rodzica. O taka:
SZCZOTECZKA DO ZĘBÓW NA PALEC NAJTANIEJ NA ALLEG (431927166) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Właśnie byłam z Erykiem u pediatry w związku z tą biegunką i zęby idą na całego rzeczywiście - lekarz powiedział, że biegunka może się jeszcze utrzymywać, kazała dawać 3 razy dziennie Nifuroksazyd i 1 dziennie eneterol. Ja w czerwcu byłam z synkiem w szpitalu przez rota-wirusa koszmar! wtedy to po prostu woda z niego leciała - przez 4 dni dostał 7 kroplówek :(

Do góry