reklama
Zabka77
Zaangażowana w BB
My mamy już 8 zębów i idzie reszta. Mamy rozpoczęte 12 miesięcy.
Kiedy zaczac myc zęby pastą i jaką. A zanim zaczne pastą to jak dbać o zęby maluszka. Jak pięlegnować je szczególnie po posiłku nocnym.
A i od razu zapytam jakie surowe owoce ważywa i owoce podawałyście dzidzi na etapie, którym ja jestem (początek 12 miesiaca). Szczególnie chodzi mi o kiwi. Wyczytała w jednej gazecie, ze podwać od 7 miesiaca a w drugiej że od 3 roku życia. Duża rozpiętosć, a owoc zdrowy i wart uwagi.
Kiedy zaczac myc zęby pastą i jaką. A zanim zaczne pastą to jak dbać o zęby maluszka. Jak pięlegnować je szczególnie po posiłku nocnym.
A i od razu zapytam jakie surowe owoce ważywa i owoce podawałyście dzidzi na etapie, którym ja jestem (początek 12 miesiaca). Szczególnie chodzi mi o kiwi. Wyczytała w jednej gazecie, ze podwać od 7 miesiaca a w drugiej że od 3 roku życia. Duża rozpiętosć, a owoc zdrowy i wart uwagi.
Mój synek skończył 7miesięcy,jeszcze ząbka nie ma ale ma rozpulchnione dziąsła i jest markotny w dzień.Smarujemy mu żelem dla złagodzenia bólu.Pocieszające jest to że noc przesypia całą.:-)Życzę wytrwałości wszystkim mamą!Pozdrawiam
Witam,
Mnie póki co chyba ząbkowanie nie dotyczy bo mała ma niespełna 2 miesiące ale chciałabym wiedzieć jak się zaczyna,jak wyglądają wtedy dziąsełka dzidzi w buzi,moja mała ślini się bardzo i w środku jej dziąsełka w niektórych miejscach są bardzo białe,może to nic nie oznacza jeszcze, ale może przygotowują się powoli żeby za parę miesięcy wypuścić pierwsze ząbki?
Jak mała zacznie wszytko co będzie pod ręka pakować do buzi a dziasełka zaczną sie robić rozpulchnione to oznaka, ze idą ząbki.a to że sie teraz ślini to normalne i związane z pracą ślinianek. Poza tym dziecko może mieć podwyższona temperaturę ciała, może robić luźniejszą kupkę no i może marudzić. Oczywiście nie wszystkie dzieci taki maja objawy, ale warto mieć to na uwadze. U nas towarzyszyła jeszcze delikatna wysypka, a u niektórych dzieci towarzyszył katarek
todays
Początkująca w BB
Przepraszam, że po tak długim czasie odpisuje, ale może przyda się to dla innych ząbkujących maleństw
Nuby ! SMOCZEK GRYZACZEK - pisałam o nim wcześniej
osoba sprzedająca Bergamutyjn
podaje linki - nie wiem czy znajdziecie przedmiot w aukcjach - ale życzę powodzenia
Strona przedmiotu - Aukcje internetowe Allegro
Informacje o Użytkowniku Bergamuty - Aukcje internetowe Allegro
wiecej zrobić nie mogę
Nuby ! SMOCZEK GRYZACZEK - pisałam o nim wcześniej
osoba sprzedająca Bergamutyjn
podaje linki - nie wiem czy znajdziecie przedmiot w aukcjach - ale życzę powodzenia
Strona przedmiotu - Aukcje internetowe Allegro
Informacje o Użytkowniku Bergamuty - Aukcje internetowe Allegro
wiecej zrobić nie mogę
moja coreczka zaczela zabkowac gdy miala 6-miesiecy teraz wychodzi jej drugi dziaselka spuchly ,marudzila niemogla spac koszmar teraz jest juz lepiej pozdrawiam
mojej coreczce pomagal calgel i gryzak ktory wczesniej schlodzilam go w zamrarzalce polecam !:-);-)
reklama
Nie ma na to regoly mojej coreczce zabek wychodzil 6-tygodni CIERPLIWOSCI
Podziel się: