reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

U nas za to wielka niespodzianka. Całkiem przypadkowo nieoczekiwanie odkryłam ząbek u mojego niespełna 4 miesięcznego synka:szok::szok::szok::szok::szok::tak::tak::tak::tak::tak:. Pojawił sie bez jakichkolwiek objawów. Trochę się martwię, czy to aby nie za szybko i czy zęby przez to będą mocne??????????

reklama
Moja córcia ma już dwa ząbki,pierwszy wyszedł jak miała 4 m-ce,też martwiłam się ,że trochę zawcześnie,ale okazało się ,że mój mąż też tak wcześnie ząbkował i ma bardzo mocne zęby.jakie będą ząbki nie zależy od tego kiedy wyjdą...geny i pielęgnacja

moja córeczka miała pierwszy zabek jak miala 5 m i tydzień. w zasadzie to 2 ząbki od razu. Teraz wyszły 2 kolejne, równocześnie 2 górne jedynki. Ma 7 miesięcy i 2 tygodnie.

u nas pierwsze ząbki pojawiły sie trzy dni po skończeniu 5 miesięcy ( dolne jedynki). A teraz po prawie dwóch tygodniach męki przebija sie górna... dwójka:happy:. Na razie widać tylko jedną, ale dziasełka są napuchnięte i po drugiej stronie.Zobaczymy.

Witam,
Mnie póki co chyba ząbkowanie nie dotyczy bo mała ma niespełna 2 miesiące ale chciałabym wiedzieć jak się zaczyna,jak wyglądają wtedy dziąsełka dzidzi w buzi,moja mała ślini się bardzo i w środku jej dziąsełka w niektórych miejscach są bardzo białe,może to nic nie oznacza jeszcze, ale może przygotowują się powoli żeby za parę miesięcy wypuścić pierwsze ząbki?

od kilkunastu dni mam problem z moim prawie 7msc synkiem.otoz colin wczesniej jadl w nocy co 3 godz na swieta bylismy w polsce i przestawil sie na ostatnie jedzenie o 24.po powrocie jadl o 24 ale trzeba bylo go od ok2 w nocy brac do lozka bo sie strasznie rzuca (doslownie)pomialkuje,postekuje,turla sie i wstawac trzeba bylo co pare minut.od dwoch dni budzi sie z placzem ok 24 i nie chce jesc strasznie sie rzuca niby spi ale cos mu przeszkadza dzis nawet mial lekka goraczke w dzien.colin ma prawie 7msc i zadnego zeba i nawet nic procz tych ciezkich nocek nie wskazuje na to zeby wkrotce sie pojawily bo dziasla sa normalne.czy ktoras z was miala podobne przezycia?pozdrawiam

Bardzo możliwe, ze to pierwsze objawy i niedługo zaczną pojawiać sie perełki. życzę cierpliwości i zaopatrzenia sie w żel do dziąseł i ewentualnie nurofen w syropku na gorączkę.

To mogą być ząbki. Mój synek też boleśnie przechodził ząbkowanie. W nocy budził się i bardzo płakał z bólu. Rzucał sie po łóżku, kopał nóżkami. Przez sen też stękał. Często towarzyszyłą mu gorączka. Ja dla z łagodzenia bólu smarowałam zelem, choć to za bardzo nie pomagało. Podawałam w nocy w razie takiego bólu Ibufen. Szybko działał i synek mógł przespać spokojnie po nim ok 5,6 godzin.
U nas własnie po takich nockach potem przebijał się ząbek. Pewnie też niedługo zobaczysz.

reklama
najprawdopodobnie to niedługo zobaczysz ząbka mój synek wczoraj skończył trzy miesiące i już na dole przebiły mu się dwa lekarz na noc kazał podawać mu Nurofen GŁOWA DO GÓRY;-)

Do góry