reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

Nie wiem czy bola ale moim zdaniem nie.Moja niunia tez miala plesniawki i tez mialam jej smarowac jezyk ale to nie bylo proste.Pozniej jak poszlismy do pediatry i jej powiedzialam ze malo smarowalam jezyczek a ona na to ze same przejda i tak sie stalo i wiecej juz ich nie bylo.

reklama
Mój mały miał dość niedawno pleśniawki i to bardzo dużo. Podobno bolą to coś jak u dorosłych Afta. Mój mały nie chciał mi nic kwaśnego pić i jeść przez te parę dni chyba go szczypało ale szybko mu przeszło na szczęście. Po trzech dniach wszystko wróciło do normy. Pędzlowałam mu z sześć razy Aphtinem w ciągu dnia i smarowałam nim sutki bo karmie małego piersią.

my chyba tez zaczelismy siac zabki .Caly dzien marudzenie i placz, straszny slinotok . Podalam malemu wkoncu apap i posmarowalam dziaselka zelikiem i wkoncu zasnol .spi juz ze 2,5 h co normlanie 30 min to max. Mam nadzieje ze potem bedzie juz latwiej z tymi zabkami.

Ilona a myślisz że dotrze wszędzie jak będę tylko brodawki smarowała
a nie nałyka sie tego za bardzo jak za dużo wezmę nie zaszkodzi

beata8422 pisze:
Ilona a myślisz że dotrze wszędzie jak będę tylko brodawki smarowała
a nie nałyka sie tego za bardzo jak za dużo wezmę nie zaszkodzi
Ja małemu i pędzlowałam w buzi i smarowałam brodawki. Tak mi lekarka poradziła. Bo jeśli tylko pędzlujesz a nie smarujesz brodawek to pleśniawki mu się spowrotem dostają do ust i to tak wkółko. Chyba, że za każdym razem przed podaniem cyca je umyjesz. Mojemu nic nie było, ale on ma już 11m-cy a twój skończył m-c to nie wiem. Pozdrawiam

reklama
Do góry