reklama
Matahari
Fanka BB :)
My przemywaliśmy gazikiem przegotowaną wodą od początku dziąsełka. A jak zaczęła jeść co innego niż moje mleczko to myjemy szczoteczką i przegotowaną wodą ząbalki. A mamy już 10 sztuk ;D
Witajcie, moj maly jutro skonczy 11 miesiecy i dopiero ida mu 2 dolne jedynki, tzn. wlasnie sie wyrznely
Ale mam pytanko, bo nie jestem pewna, ale chyba ma tez ma rozpulchnione dziaslo w miejscu dolnej trojki, nie jestem pewna, bo oczywiscie nie da sobie zajrzec do pysia,
czy to mozliwe ???
Ale mam pytanko, bo nie jestem pewna, ale chyba ma tez ma rozpulchnione dziaslo w miejscu dolnej trojki, nie jestem pewna, bo oczywiscie nie da sobie zajrzec do pysia,
czy to mozliwe ???
Matahari
Trinakria u nas miejsca trójek od dawien dawna opuchnięte ;D Zaczęło się jak wychodziły dwójki. Teraz ma 10 zębów, ale trójek dalej nie. To podobno normalne Z tego co pamiętam to na kwietniu pare dzieciaczków tak ma.
Margarita i Amelka
Czesc
Czym i jak myjecie pociechom ząbki Nasza córcia ma juz 6 i chyba 2 nastepne w drodze i to juz chyba pora na jakies mycie zabków ?? słyszałam o szczoteczkach z campolu ze sa nawet mycie na dziasełek przed zabkamiale nie wiem czy to prawda I od kiedy mozna pastą ??
POZDRAWIAMY!!
Czym i jak myjecie pociechom ząbki Nasza córcia ma juz 6 i chyba 2 nastepne w drodze i to juz chyba pora na jakies mycie zabków ?? słyszałam o szczoteczkach z campolu ze sa nawet mycie na dziasełek przed zabkamiale nie wiem czy to prawda I od kiedy mozna pastą ??
POZDRAWIAMY!!
Matahari
Margarita i Amelka pisze:Czesc
POZDRAWIAMY!!
Poczytaj ostatnie stronki bo akurat dziewczyny pisały czym i jak myją ząbki.
Matahari pisze:My przemywaliśmy gazikiem przegotowaną wodą od początku dziąsełka. A jak zaczęła jeść co innego niż moje mleczko to myjemy szczoteczką i przegotowaną wodą ząbalki. A mamy już 10 sztuk ;D
A pasta dopiero jak się nauczy wypluwać.
anusieńka
Matahari pisze:[
A pasta dopiero jak się nauczy wypluwać.
PAstą można wcześniej tylko koniecznie bez zawartosci fluoru lub ze zmniejszoną zawartościa fluoru. Chodzi o to,żeby dziecko nie połykało zbyt dużej ilości fluoru, bo potem moze mieć problem z fluorozą zębów stałych - tj. biłae plamki.
czy któraś z Was daje dziecku Zymafluor???? Z ciekawości pytam????
W
www.krasnal.pl
Gość
Matahari pisze:Margarita i Amelka pisze:Czesc
POZDRAWIAMY!!
witam Cię Margarito
mamy córcie w podobym wieku
Oliwka też ma juz 6 ząbków ,narazie tylko przemywam jej buziaka (wśrodku oczywiście) rumiankiem
jeśli chodzi o szczoteczki-to ja kupiłam 3 szt w zestawie canpola
Pierwszą po prostu jej daje do gryzienia-jako zabawkę-sama sobie łagodzi ból dziąsełek
Druga ma takie włoski silikonowe do mycia pierwszych ząbków,moczę szczoteczkę w rumianku i próbuję oczyścić buziaka,a czasami nakladam na nią gazik
Trzecia jest juz wlosiam,ale to na później...
reklama
Podziel się: