Mój synek zobaczył na oczy swoją pierwszą szczoteczkę do zębów jak miał skończone 2 lata. Wcześniej nawet o tym nie myślałam, żeby go czyszczeniem katować... ;D Ale miałam na niego sposób jak chciałam coś na nim wymóc to zagadywałam go potokiem słów o jakichś pierdołach..... zazwyczaj to łapał. Zresztą teraz jeszcze czasem jak nie ma ochoty, żeby mu ząbki umyć to też mu plotę trzy po trzy. I jest ok.
reklama
Małe dzieci mogą dostac tzw. próchnicy butelkowej
Moja Emi też miała żółty nalot na jednym ząbku (właściwie od połowy ząbka) i wiesz co... paznokciem jej zdarłam (szczoteczką nie dawałam rady) i od tej pory ma czysty ząbek.
Jak była mała dawałam jej szczoteczke do zabawy, ona sobie ją gryzła, potem przyszedł czas że naśladował nas i myła zęby - nawet 6 razy dziennie, teraz nie ma problemu z myciem ani z pastą.
Moja Emi też miała żółty nalot na jednym ząbku (właściwie od połowy ząbka) i wiesz co... paznokciem jej zdarłam (szczoteczką nie dawałam rady) i od tej pory ma czysty ząbek.
Jak była mała dawałam jej szczoteczke do zabawy, ona sobie ją gryzła, potem przyszedł czas że naśladował nas i myła zęby - nawet 6 razy dziennie, teraz nie ma problemu z myciem ani z pastą.
Ja kupiłam zestaw trzech szczoteczek:
1. dla dzici które nie mają jeszcze ząbków
2. dla dzici które mają pierwsze ząbki
3. dla dzieci juz troszeczkę starszych
My używamy na razie szczoteczki pierwszej, która jest wykonana z silikonu. Areczek uwielbia kiedy my czyszczę dziąsełka
1. dla dzici które nie mają jeszcze ząbków
2. dla dzici które mają pierwsze ząbki
3. dla dzieci juz troszeczkę starszych
My używamy na razie szczoteczki pierwszej, która jest wykonana z silikonu. Areczek uwielbia kiedy my czyszczę dziąsełka
u nas tez mycie ząbków polega przedewszystkim na tym żeby małą do szczoteczki przyzwyczai, i powiem szczerze że Julka lubi "my" sobie ząbki.
Podejrzewam że podoba jej sie to że sobie dziąsełka drapie a kiedy wychodzą ząbki to wiadomo że swędzą dziąsełka.
tak moja niunia żąbale myje
Podejrzewam że podoba jej sie to że sobie dziąsełka drapie a kiedy wychodzą ząbki to wiadomo że swędzą dziąsełka.
tak moja niunia żąbale myje
reklama
Podziel się: