reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o wózkach...

reklama
Ja widziałam w hurtowni wózków navingtony i je rowniez dokładnie oglądałam. Są świetnie wykonane i bardzo eleganckie, wysokie dosyć więc nie trzeba sie do nich schylać zbytnio... Cena też nie była najgorsza, ale są śmiesznie liczone, osobno stelaż 945zł, osobno gondola 549zł i osobno spacerówka (ceny nie pamiętam), oczywiście fotelik też osobno. nie potrafie powiedzieć nic o wadze wózka, bo ten aspekt jest mi nimal obojętny i po prostu nie sprawdzałam, czy jest ciężki.

Dzięki Kardamon! Czyli mowisz ze wykonanie fajne, no to super. Jezeli chodzi o ta cene, to widziałam wlasnie na stronie, ale przynajmniej mozna sobie po kolei dokupywac. Nie wiem jak tam dziadki beda sponsorowac ;-) ale najwyzej teraz kupie rame i gondole, a potem spacerowke. Wlasnie szczegolnie na tej wysokosci mi zalezy, bo miałam walniety kregoslup :-( i wolalabym go nie nadwyrezac za bardzo a i tak bobasa trzeba bedzie dzwigac ;-)

No jak patrzylam na stronie producenta, to akurat caravel kosztuje niecale 700 zł, a corvet i galeon tak jak piszesz 950. Musze sprawdzic czy sa na allegro, a jak nie to poszukam w jakims sklepie internetowym.
A tak ogolnie to jakie kola polecacie, pompowane czy piankowe, czy jakie?

Nie, mi się jie przebiły i raczej nie słyszałam, żeby komuś to się przytrafiło.
Bo te piankowe czy plastkowe ciężko się prowadzi po naszych chonikach, wózek trzeszczy i strasznie sie trzęsie..a na piasek albo coś co nie jest chonikiem raczej nie wjedziesz tymi piankowymi, a jak tak to się ostro namęczysz..

Witam,
Ja chcę kupić wózek 3w1 ale w miarę lekki i składający się do niewielkich rozmariów. Oczywiście mam dylemat jaki wózek wybrać, na tapecie są cztery:
1. ESPIRO VECTOR 4 AIR (ale chyba odpada, bo podobno nogi idą do góry przy rozłożeniu spacerówki)
2. COLETTO MATTEO 3w1 (jako minus wskazywany jest mały fotelik i gondola)
3. NAVINGTON CADET (Jako wadę wskazywana jest rozdygotanie konstrukcji i klekotanie przednich kółek)
4. BEBE CONFORT ELEA (nie znalazłam o nim opinii ale jest dość drogi w sklepie 3000 zł, na alegro 2500 zł).
Spotkałyście się może z którymś z tych wózków, znacie jakieś opinie na ich temat?

plastikowe koła to straszna porażka, szczególnie takie małe... przyjrzyj się na chodniku, jak one się potrafia rozklekotać... są calkiem rozregulowane...
Ja równiez przekonana jestem do pompowanych, ale musisz brać pod uwagę, że są cięższe od piankowych czy plastikowych.
gdzies czytałam o tym, ze może się zdarzyć przebicie, ale widziałam na allegro, ze dętki nie są drogie chyba 10zł kosztuje jedna. Zawsze też malż zlota raczka może dziurkę załatać:)

Witam,
Ja chcę kupić wózek 3w1 ale w miarę lekki i składający się do niewielkich rozmariów. Oczywiście mam dylemat jaki wózek wybrać, na tapecie są cztery:
1. ESPIRO VECTOR 4 AIR (ale chyba odpada, bo podobno nogi idą do góry przy rozłożeniu spacerówki)
2. COLETTO MATTEO 3w1 (jako minus wskazywany jest mały fotelik i gondola)
3. NAVINGTON CADET (Jako wadę wskazywana jest rozdygotanie konstrukcji i klekotanie przednich kółek)
4. BEBE CONFORT ELEA (nie znalazłam o nim opinii ale jest dość drogi w sklepie 3000 zł, na alegro 2500 zł).
Spotkałyście się może z którymś z tych wózków, znacie jakieś opinie na ich temat?

SPIRO VECTOR 4 AIR - smiszny ma ten stelaz, a przez to sie wydaje ze podnozek w spacerowce jest bardzo krotki.

COLETTO MATTEO 3w1 - patrzylam na allegro wlasnie i takie mam wrazenie ze godola jest do niego jakos smieznie przymocowan, tzn tak jakby nie zaczepiona. ALe fajnym motywem jest ta przekladana raczka.

bebe fajny zgrabny, ale jak kupisz z taka gondola Gondola Windoo to jest mała (33x72 cm) no faktycznie drogi

Navi sobie zostawiam na koniec bo sama tez sie zastanawiam ;-)
Duza gondola szer. 35 cm, długość 79 cm, pompowane kolka z tylu, regulowany podnozek i przekladana raczka ;-)

no i sobie mozesz na raty kupowac, czyli najpierw rame i gondole, potem spacerowke, a potem platforme ;-)
Ja sie zastanawiam nad tym wiekszym modelem klasycznym, ale tak sobie mysle ze jak bede chciałam potem spacerowk to dokupie ta lekka rame i po prostu to przepne.

A wogule sklaniasz sie w którąś stronę??

Kurcze szkoda ze nie ma jak obejrzec tych wozkow, ogolnie wszystkich, bo fajnie jak sie czlowiek jednak przymierzy, pojezdzi ;-)

Kardamon i Merko dziędzi za włączenie się do rozważań nad wózkiem.
Wózki, które oglądam mają koła pompowane z tyłu i piankowe z przodu (oprócz Bebe Confot bo wszystkie ma painkowe). Wózki, które maja wszystkie koła duże pompowane są cięższe i większe, a my często się przemieszczamy samochodem więc chodzi mi o to żeby łatwo wózek zapakować. Poza tym mieszkam w mieście i nawet w parku i w lesie mamy asfalt albo chodnik więc po wymagającym terenie nie będę jeżdzić. Jedynie co mnie zastanawia to jak będą sobie te przednie mniesze kółka radziły zimą.

Jeśli chodzi o moje odczucia co do wózków to na razie skłaniam sie ku Navington Cadet (w dwóch sklepach polecali mi go). Widziałam go na zywo i faktycznie jest bardzo funkcjonalny, ma chyba wszystko co potrzeba, jedynie wygląd mnie nie zachwycił. Czytałam że wadą jest klekotanie przednich kółek. Ma dużą gondole, a w gondoli możliwość lekkiego podniesienia oparcia. Spacerówka ma przedłużaną budke, że jak mozno świeci słońce to można przysłonić dziecko.

Jeżeli chodzi o Coletto matteo to napisałam do producenta i podał mi adresy sklepów w Katowicach gdzie można wózeczki obejrzeć więc wybiore się w tym tygodniu. Jako jego minus wskazywany jest mały fotelik i gondola.Faktycznie mocowanie ma trochę śmieszne, ale to dlatego że się obraca wokół własnej osi. Zobaczymy jakie zrobi wrażenie na żywo. Nie jest drogi.

Espiro Vector 4 Air - niestety nie wiem gdzie go można obejrzeć. To jest nowy model i w jednym ze sklepów powiedzieli mi że będą go miec w połowie czerwca. O tym wózeczku czytałam, że w spaceróce nogi idą dziecku do góry przy rozłożeniu spacerówki (siedzenie kubełkowe) - ale nie jestem pewna czy to właśnie w tym najnowszym modelu tak jest. Jeśli faktycznie tak się okaże to odpada.

No i na koniec Bebe Confort Elea. Zrobił na mnie najlepsze wrażenie wizualne i to jak się go prosto składa i rozkłada. Dobre wykonanie. Ale szystkie koła ma piankowe, moze się trudniej prowadzić po koślawych chodnikach i zimą. Do niego faktycznie gondola Windoo i też mi się wydawała mała, a wkoncu kilkumiesięczne dziecko będzie w tej gondoli jeżdzic zima, czyli naubierane. No i ta cena zwłąszcza mężowi nie przypadła do gustu :/

Chyba zrobie losowanie :)

reklama