reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tyg i to były dość mocne kopniaki! Zastanawiam się dla czego, skoro każda ciężarna pierwsze ruchy odczuwała bardzo delikatnie?

reklama
Ruchy dziecka to coś niewyobrażalnie pięknego :)
Moje Skarby jak zaczely się ruszać to popłakałam się ze szczęścia, teraz za każdym razem jak dają znać to mam uśmiech na twarzy :)

Dziewczyny, czy Wy miałyście od razu 100% pewności, że to co czujecie to ruchy maleństwa? Ja bulgotanie, przelewanie i delikatne rozpieranie od wewnątrz odczuwam od niecałego tygodnia (teraz kończy się 17 tydz. ciąży), ale nie dam sobie ręki uciąć, że to nasz Junior. Mąż wieczorami przykłada ucho do brzuszka i nasłu****e, co tam w środku słychać i tak sobie dyskutujemy, czy to ruchy czy może odgłosy trawienia ;)
Chciałabym już zdecydowanie poczuć, że Maluch tam jest, rusza się a co za tym idzie, że prawidłowo się rozwija :/

Dziewczyny, czy Wy miałyście od razu 100% pewności, że to co czujecie to ruchy maleństwa? Ja bulgotanie, przelewanie i delikatne rozpieranie od wewnątrz odczuwam od niecałego tygodnia (teraz kończy się 17 tydz. ciąży), ale nie dam sobie ręki uciąć, że to nasz Junior. Mąż wieczorami przykłada ucho do brzuszka i nasłu****e, co tam w środku słychać i tak sobie dyskutujemy, czy to ruchy czy może odgłosy trawienia ;)
Chciałabym już zdecydowanie poczuć, że Maluch tam jest, rusza się a co za tym idzie, że prawidłowo się rozwija :/

ja też w 17 tc czułam ruchy i nie wiedziałam, że TO JEST TO :) dopiero w 20tc poczułam mocniej ;)
Spokojnie... już niedługo silne kopniaczki towarzyszyć Ci będą każdego dnia :)

ja też w 17 tyg poczulam pierwsze trzepotanie w brzusiu, tęz nie byłam pewna, czy to to- ale potem się nasiliło:-)gdzieś właśnie w okolicach 20 tyg

Ja od 16 tc czułam łaskoczące pukanie, a już od soboty 13 lutego normalne kopniaczki :-) Takie, że pod ręką czuć na prawdę dobrze. Co do tych pierwszych, też nie byłam pewna :-D

Pierwsze ruchy mojego synka w brzuszku poczułam ok. 16 tc. Pamiętam, siedziałam wtedy przed komputerem i zamierałam z wrażenia kiedy czułam w środku takie fajne łoskotanie, szemranie. To było piękne:-):tak::tak:

reklama
Ruchy można było wyczuć już około 18tc albo nawet wcześniej, ale jak się przyłożyło rękę, miałam jeszcze bardzo mały brzuszek. Teraz w 33tc codziennie moja mała tańczy tak że to widać (uwieczniłam jej popisy na filmie) :-D nawet sobie nie mogłam wcześniej wyobrazić jakie to uczucie, ale teraz już doskonale wiem i bardzo to lubię, tylko czasem mi to trochę przeszkadza (np. kiedy idę spać) i nie lubię kiedy dzidzia ma czkawkę (czuję jakbym połknęła tykający zegarek) :tak:

Do góry