reklama
marlena021
Fanka BB :)
ja pamietam pierwszy ruch mojego dziecka to był 4 miesiac ogladaąm wtedy pierwszy raz kasete moja z wesela pewnie sobie tyniał tam w brzuszku
Ruchy dziecka to coś niewyobrażalnie pięknego
Moje Skarby jak zaczely się ruszać to popłakałam się ze szczęścia, teraz za każdym razem jak dają znać to mam uśmiech na twarzy
Moje Skarby jak zaczely się ruszać to popłakałam się ze szczęścia, teraz za każdym razem jak dają znać to mam uśmiech na twarzy
Dziewczyny, czy Wy miałyście od razu 100% pewności, że to co czujecie to ruchy maleństwa? Ja bulgotanie, przelewanie i delikatne rozpieranie od wewnątrz odczuwam od niecałego tygodnia (teraz kończy się 17 tydz. ciąży), ale nie dam sobie ręki uciąć, że to nasz Junior. Mąż wieczorami przykłada ucho do brzuszka i nasłu****e, co tam w środku słychać i tak sobie dyskutujemy, czy to ruchy czy może odgłosy trawienia
Chciałabym już zdecydowanie poczuć, że Maluch tam jest, rusza się a co za tym idzie, że prawidłowo się rozwija :/
Chciałabym już zdecydowanie poczuć, że Maluch tam jest, rusza się a co za tym idzie, że prawidłowo się rozwija :/
Dziewczyny, czy Wy miałyście od razu 100% pewności, że to co czujecie to ruchy maleństwa? Ja bulgotanie, przelewanie i delikatne rozpieranie od wewnątrz odczuwam od niecałego tygodnia (teraz kończy się 17 tydz. ciąży), ale nie dam sobie ręki uciąć, że to nasz Junior. Mąż wieczorami przykłada ucho do brzuszka i nasłu****e, co tam w środku słychać i tak sobie dyskutujemy, czy to ruchy czy może odgłosy trawienia
ja też w 17 tc czułam ruchy i nie wiedziałam, że TO JEST TO dopiero w 20tc poczułam mocniej
Spokojnie... już niedługo silne kopniaczki towarzyszyć Ci będą każdego dnia
marlena021
Fanka BB :)
Ja swoich ruchów byłam pewna bo mi brzuch drgał i tak jakby podskakiwał :-) musiał mocno walic
reklama
Ruchy można było wyczuć już około 18tc albo nawet wcześniej, ale jak się przyłożyło rękę, miałam jeszcze bardzo mały brzuszek. Teraz w 33tc codziennie moja mała tańczy tak że to widać (uwieczniłam jej popisy na filmie) nawet sobie nie mogłam wcześniej wyobrazić jakie to uczucie, ale teraz już doskonale wiem i bardzo to lubię, tylko czasem mi to trochę przeszkadza (np. kiedy idę spać) i nie lubię kiedy dzidzia ma czkawkę (czuję jakbym połknęła tykający zegarek)
Podziel się: