reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

moje gratulacje !! to piękny prezent na dzień Matki :-) a ruchy na pewno juz na dniach poczujesz i pamietaj nie jest powiedziane ze musisz najpierw czuc jakies bulgotanie czy delikatne smyranie, mozesz od razu poczuć kopniaczek lub lekkie wypychanie czego bardzo Ci życzę:-):-)

reklama
Na samą myśl o tym płakać mi się chce ze szczęścia :-) może to za bardzo przeżywam ale już taka jestem.:) niektóre dziewczyny mogą uważać mnie za głupia ale naprawdę czekam na te ruchy :-):-):-). Doktor powiedział że to kwestia dni żebym się nie martwiła bo jeszcze będę mieć dość hehe. :-):-). Życzę wszystkim kobietka mamusią wszystkiego naj w dzisiejszym dniu :-):-).

ilona1987
doskonale Ciebie rozumiem, ja sama też czekałam z takim utęsknieniem, ale tak jak lekarz Ci powiedział jeszcze Ci bokiem wyjdą te kopniaki jak np bedziesz szła na spacerek i nagle sie zegniesz w poł bo maluch kopnie w pachwine albo w pecherz lub będziesz się w nocy budzic kila razy na siusiu bo tak Ci maluch okopie pecherz:-D ale mimo wszystko nie potrafię się gniewac na córeńkę za takie akcje:zawstydzona/y: i kocham ją jeszcze bardziej za to ze daje o sobie znać :-):-):-)

Nio kobietki musze Wam opowiedzieć co stało się mi w pon. Otóż od jakiegoś mies. bardzo kaszlę, stosowałam juz wszystkie domowe sposoby, natomiast teraz prawdopodobnie przeszło mi to na zatoki, ale nie istotne;) więc siedzę przy komputerze i strasznie zaczęłam kaszleć, nagle coś "strzeliło" mi pod żebrami i przyszedł ogromny ból, coś tak jakby zlało się mi w brzuszku, wiedziałam że to dziecko. Nie potrafiłam wziąc większego oddechu, już nic nie mówiąc o jakimkolwiek ruszeniu się z miejsca. Porwałam tel. i zadzwoniłam do gina co sie dzieje i czy cos z dzieckiem moze byc nie tak, uspokoił mnie i powiedział że dziecku na pewno nic nie grozi i że mogę miećnaderwane więzadło między żebrami. Pojechałam do lekarza rodzinnego i zrobiono mi USG. Okazało się że dziecko przy kaszlu kopneło mnie w nerw pod żebrami i zwiało stąd to przelewanie się w brzuchu. Maleństwo jest podobno dość duże dlatego odczuwam już ruchy, wszystko jest supera dziecko baaardzooo ruchliwe:) wszystko skonczyło się bardzo zabawnie, tylko nie to że nadal mam ból pod żebrami ale podobno kilka dni to potrwa.

Ja czułam ruchy pierwszego dzidziulka w 18 tc., a w drugiej już 17 tc., ale nie ma przecież na to reguły więc kobietki się nie martwcie na zapas ;-)
Oba te moje Dzieciaczki były tak ruchliwe, że jak się przytulałam do męża brzuszkiem w nocy to on się aż budził od tych kopniaków :-D

dziewczyny byłąm wczoraj na wizycie u gina, dzieciątka nie widziałam ale słyszałam tętno. Niestety te ruchy które czułąm to nie może być dzidzia bo są one za wysoko:(

Kobietki nie wiem czy to maluszek czy coś innego ale od 2 dni czuje takie dziwne bulgotki w brzusiu :-):-). Oj tak bym już chciała coś czuć i cieszyć się kopniaczkami :-):-). A jeśli to dzieciątko to za ile mogę poczuć kopniaczki ?

Ja takie motylik poczułam około 18 tygodnia,wiec Ty pewnie tez czujesz dziedzie tylko na poczatku to ja nie byłam pewna.Na pierwszego kopniaczka to czekałam jeszcze ze dwa tygodnie, M dostał pierwszego kopa dzien przed wielkanoca to byłam wtedy około 23-24tydzien.A teraz to juz regularnie mała daje czadu ,czasami az boli:tak:.

Według mnie tez to te bąbelki to już dzidzia:)) A za nie długo będą coraz mocniejsze i wyraźniejsze ruchy:D Cierpliwości!! Moja Piłeczka podskakuje prawie cały czas a najbardziej jak mama ma chwilkę czasu na odpoczynek hehe:D:D

reklama
Według mnie tez to te bąbelki to już dzidzia:)) A za nie długo będą coraz mocniejsze i wyraźniejsze ruchy:D Cierpliwości!! Moja Piłeczka podskakuje prawie cały czas a najbardziej jak mama ma chwilkę czasu na odpoczynek hehe:D:D

Ja już tyle czekałam że teraz to już jestem spokojna bo nawet się martwiłam i to bardzo że nic nie czułam. Ale wkońcu moja kruszynka nabiera sił i mam nadzieję że już niebawem da o sobie znać troszkę wyraźniej :-):-):-).

Do góry