reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Od kilku dni, gdy leżę wieczorem z rękami na brzuchu, udaje mi się wyczuwać głuche stuknięcia. Wiem, że to maluch:-) Obecnie zaczyna się 18t, ruchy zaczęłam więc odczuwać w 17t.

reklama
Ja pierwsze ruchy mojego maleństwa poczułam w 21 tyg. Moja bratowa czuła w 17 tyg. nawet się chwilę martwiłam bo termin porodu mamy na ten sam dzień

Karjoka ja tez jakos tak w 17 tyg. poczulam pierwsze ruchy :tak: i do dzis kopie mnie moj maluszek codziennie:-)to naprawde super uczucie:tak:

Witam;) Jestem w 18 tygodniu ciązy.Jakies 3 dni temu poczułam pierwsze wyraźne ruchy (nawet mąz je poczul bo dotykał brzuszka) ale od tamtej pory juz nic podobnego nie czuje. Normalne sa takie przerwy ?

Cześć dziewczyny.
Ja jestem w 16 tc i jeszcze nic nie czuję, ale intryguje mnie jedna kwestia na którą nie znalazłam tu odpowiedzi: gdzie w brzuchu (w którym miejscu) poczułyście te pierwsze ruchy?
pozdrawiam :-)

Cześć dziewczyny.
Ja jestem w 16 tc i jeszcze nic nie czuję, ale intryguje mnie jedna kwestia na którą nie znalazłam tu odpowiedzi: gdzie w brzuchu (w którym miejscu) poczułyście te pierwsze ruchy?
pozdrawiam :-)
michaska to zalezy jak dzidzia lezy :) ja najpierw czulam tak jakby prad mi przez brzuch przechodzil i moja gina powiedziala ze to pierwsze ruchy dzidzi ktore czuje no i jakos 3 dni potem poczulam kopniaki:)nie wiem czy u wszystkich tak jest ale ja czuje je duzo ponizej pepka prawie przy macicy.zobaczysz jak poczujesz pierwszy kopniaczek to bedziesz wiedziala ze to twoja dzidzia:)Pozdrawiam

Patusia nic sie nie przejmuj to jak najbardziej normalne:)dzidzia ma raz lepsze dni i kopie wiecej a potem sobie odpoczywa:) niektore kobiety nie odczuwaja prawie ruchow maluszka a u niektorych jest to zmienne, albo sa tez takie (jak ja)ze dziennie dostaja kopniaki:)Wiec nie ma powodow do zmartwiena:)

czesc dziewczyny.ja poczulam pierwsze ruchy dzidzi w 14 tygodniu ciazy potem juz zaczely sie bardziej nasilac a to jest moja pierwsza ciaza i wcale nie jestem taka chudzinka:):):)plec dziecka poznalismy w 3 miesiacu akurat tak sie ulozyl :):)chloopiec :):):)

Musialas miec genialnego lekarza ze plec w 3 miesiacu poznal
Piszesz ze nie chudzinka jestes i zastanawia mnie jak w pierwszej ciazy mozna w 14 tyg poczuc ruchy.
W pierwszej ciazy miedzy 18 a 20 tyg sie czuje ruchy pierwsze
wczesniej u wieloródek

reklama
Ja już też czuje jak synek się rusza, ale na razie to są takie delikatne ruchy. Pewnie później bedę miała ich dosyć ale czekam na takiego mocnego kopniaka :)

Do góry