reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

reklama
Dziewczyny jesli nie czujecie w pozniejszej ciazy ruchu dzidziusia, to nic strasznego:-)Dziecko w pewnej chwili nie ma juz tyle miejsca w brzuszku zeby sie poruszac, dlatego juz go nie czuc tak jak na poczatku:tak:

Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam około 18 tyg, w drugiej już w 16 tygodniu wiedziałam że to TO, i teraz w trzeciej ciąży również w 16 tyg Juniorek zaczął byc odczuwalny. Dość wcześnie ale to chyba dlatego że chudzinka ze mnie (była).
Ja pierwsze ruch poczulam w 18 tygodniu i mysle ze to nie ma nic wspólnego z waga kobiety, bo jestem sredniej wagi a tez dosyc szybko moglam poczuc moje malenstwo:) Kopie mnie codziennie a szczegolnie jak zjem cos slodkiego:)

Jestem w pierwszej ciąży i dopiero poczułam ruchy w 22 tyg. Teraz jestem w 30. Mała ogólnie delikatnie kopie, bardziej woli się rozciągać:-D

ja ruchy poczulam jakos 19-10 tydzien. ale od jakiegos czasu zauwazylam takie dziwne uderzenia w moim brzuchu są lekkie, ok . 2 min. i wystepują co jakis czas w rownym tępie mniej wiecej co 2 sekundy.. nie wiem czy to mozliwe jestem w 27 tygodniu.. czy to jest czkawka czy na to jeszcze za wczesnie? z góry dziękuję za odpowiedz. :)

tez to mam :-)
na poczatku sie troszke martwilam ze to moze jakies skurcze czy cos... ale to dzidzia ma czkawke :tak:

Czy jeśli od tygodnia czuję ruchy, a wczoraj i dziś jakoś tak słabo się rusza, to normalne? Moja pierwsza ciąża, więc nic nie wiem...

Czy jeśli od tygodnia czuję ruchy, a wczoraj i dziś jakoś tak słabo się rusza, to normalne? Moja pierwsza ciąża, więc nic nie wiem...
Moja droga nie masz sie co martwic:)sama nie wiem od czego to zależy ale tak to juz jest raz sie rusza raz nie u mnie najwiecej sie rusza jak zjem cos slodkiego albo jak jestem po gimnastyce:)

reklama
Do góry