reklama
karolinka577
mama Oliverka
madziula180
wrześniowa mamusia
ja tez czulam pierwsze ruchy malenstwa w 20 tygodniu :-)nie zapomne tych pozniejszych kopniec- az krzyczalam niekiedy z bulu :-)albo jak maly sie rozpychal na jednej stronie brzuszka a z drugiej strony mialam plaski :-) brakuje mi tego ale w tedy chcialam zeby juz wyszedl bo nie moglam w nocy spac :-)
gosiaczek1973
potrójna mamuśka
Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam około 18 tyg, w drugiej już w 16 tygodniu wiedziałam że to TO, i teraz w trzeciej ciąży również w 16 tyg Juniorek zaczął byc odczuwalny. Dość wcześnie ale to chyba dlatego że chudzinka ze mnie (była).
szczesliwa
Fanka BB :)
ja ruchy swojej córeczki też szybko poczułam ale to mozliwe że przez to, że jetem szczupła i bardzo siew słuchiwałam czy to teraz...bardzo na to czekałam -dzis czekam aż ręka sie odbije lub stopka urocze są takie zdjecia:-)
M
modroklejka
Gość
ja ruchy jakiekolwiek poczułam ok 19 tyg...potem była przerwa i ok 22 znowu...teraz mały rusza sie dosc czesto, ale nie sa to chyba jeszcze takie typowe kopniaki-ja bym to okresliła raczej jako pełzanie
a tak wogole z innej beczki- nie wydaje wam się ze to popularne zdjęcie które chodzi po necie to fotomontaz?-chodzi mi o to zdjeicie z odcisnieta stópka od srodna brzucha...
a tak wogole z innej beczki- nie wydaje wam się ze to popularne zdjęcie które chodzi po necie to fotomontaz?-chodzi mi o to zdjeicie z odcisnieta stópka od srodna brzucha...
Oczywiście, że to fotomontaż. Natomiast, chyba właśnie tym fotomontażem zainspirowana, miałam jakże realistyczny sen, że moje dziecko całe nogi, ręce i nawet głowę przez cieniutką jak błona skórę mojego brzucha pokazuje!;-)
Witam
Szukam porady, bo chyba wariuję Jestem w 27 tyg. Od ok 3 tyg. moje maleństwo było bardzo, ale to bardzo ruchliwe, zwłaszcza w ostatnim tygodniu moja córeczka we mnie ruszała się z przerwami niemal całymi dniami - tak w seriach po ok 45 min., a najbardziej jak się położę spać - nawet mój mąż się dziwił, że tak mocno kopie, ale ja byłam spokojna, bo lekarz mówił, że jak ruchy są cały czas to dobrze no i ja czułam swoje maleństwo. Wczoraj poszłam na zajęcia do szkoły rodzenia - trochę teorii i joga - ćwiczenia nie były za ciężkie, ale i tak mam delikatne zakwasy, bo od 6 miesięcy nie ćwiczę. Po zajęciach moje maleństwo "ucichło". Wieczorem bez problemu (bez kopniaków) zasnęłam i dziś nie czuję ruchów (a jeśli są, to tak słabe, że ledwie wyczuwalne i bardzo rzadko - może 15 w ciągu całego dnia, a wcześniej tyle było na pół godziny), tylko, jak dziecko się obraca. Proszę o radę, czy któraś z Was też tak miała? Czy powinnam sie tym martwić?
Szukam porady, bo chyba wariuję Jestem w 27 tyg. Od ok 3 tyg. moje maleństwo było bardzo, ale to bardzo ruchliwe, zwłaszcza w ostatnim tygodniu moja córeczka we mnie ruszała się z przerwami niemal całymi dniami - tak w seriach po ok 45 min., a najbardziej jak się położę spać - nawet mój mąż się dziwił, że tak mocno kopie, ale ja byłam spokojna, bo lekarz mówił, że jak ruchy są cały czas to dobrze no i ja czułam swoje maleństwo. Wczoraj poszłam na zajęcia do szkoły rodzenia - trochę teorii i joga - ćwiczenia nie były za ciężkie, ale i tak mam delikatne zakwasy, bo od 6 miesięcy nie ćwiczę. Po zajęciach moje maleństwo "ucichło". Wieczorem bez problemu (bez kopniaków) zasnęłam i dziś nie czuję ruchów (a jeśli są, to tak słabe, że ledwie wyczuwalne i bardzo rzadko - może 15 w ciągu całego dnia, a wcześniej tyle było na pół godziny), tylko, jak dziecko się obraca. Proszę o radę, czy któraś z Was też tak miała? Czy powinnam sie tym martwić?
reklama
Może maluszek też ma zakwasy po ćwiczeniach ;-)? Ale poważnie Kroza moim zdaniem powinnaś to skontrolować. Lepiej dmuchać na zimne. Zawsze możesz podjechać do szpitala i powiedzieć jak sprawa wygląda. Nie powinni tego zbagatelizować. Przecież to nie problem zrobić USG.
Podziel się: