reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

ja też miałam taki etap, że przez jakiś czas czułam mojego maluszka rzadziej i bardzo delikatnie a potem znów "normalnie" - doszłam do wniosku że mała zmieniła swoją pozycję ;-) skoro czujesz jakieś ruchy to nie jest źle, ale zawsze dla świętego spokoju możesz zrobić sobie usg, albo skonsultować to ze swoim lekarzem ;-)

reklama
Kroza zauwazylam,ze wiele dziewczyn kolo 27-28 tyg. ciazy na kilka dni przestaje czuc ruchy dziecka. Nie wiem czego to jest wynik. Jesli jednak naprawde dlugo sie nie odzywa, moze jedz na izbe przyjec to zbadac. Uspokoisz sie. Moze malenstwo tez sie cwiczeniami zmeczylo ;-)

Ja myslę, ze to przez te ćwiczenia....może rzeczywiście ma zakwasy.....
Ale powaznie to tak jak dziewczyny napisały śmigaj do lekarza. Bedziesz spokojniejsza. :-)

Dzięki za rady.
Troszkę mnie uspokoiły też moje koleżanki mówiąc, że to wszystko normalne, że dziecko czasem jest spokojniejsze, ale zadzwoniłam jeszcze do mojego gina i znów jestem niespokojna. Powiedziała, że to dziwne i lepiej zrobić ktg i usg skoro z tak intensywnych ruchów nagle taki spokój, aczkolwiek jeśli jest 10 ruchów w ciągu dnia to powinno być wszystko ok.
Lecę szukać jakiegoś usg.

Ja pierwsze ruchy poczułam ok 16 tygodnia. Ale mój dzidziuch jest wielki a ja drobna więc pewnie dlatego tak wcześnie. Po 30 tygodniu nie rusza się tak intensywnie ale jak czasem kopnie pęcherz albo żebro to wyję z bólu.

ja tez chodzilam na joge,dziecko poprostu w pewnym pozniejszym
okresie duzo mniej sie rusza tak juz jest moj byl bardzo aktywny non stop sie ruszal a pod koniec ok 30 moze raz na 2 dni czasami zadziej,czasami czesciej

Zrobiłam usg i ktg i wszystko jest ok, więc jestem spokojna:)
Przy okazji miłe panie w szpitalu poradziły, abym jogę sobie odpuściła (zwłaszcza, że na pocz. ciąży byłam na podtrzymaniu a położna, która prowadzi jogę wszystko czytała z kartki), a podobno najbezpieczniej jest ćwiczyć po 30 tyg.
Ana dodatek moje maleństwo znów zaczyna się coraz mocniej ruszać:) tyle tylko, że się obróciła i uderza w tył:)

W tym tygodniu poczułam mocne kopniaki mojej Kruszynki :-) Jestem przeszczęśliwa! :-D Przyznam się nawet że wczoraj zasnąc nie mogłam, tak Maluch rozrabiał :-) Ale zupełnie mi to nie przeszkadza! :-) Dodam że jestem w 20tc. :-)

reklama
u mnie się zaczął 17 tydzień i nic :-(...wiem wiem że jeszcze jest czas ale tak bardzo już bym chciała poczuć moje maleństwo...

Do góry