reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
estragon- dzięki! Załamałam się... :crazy::crazy: Gdzie ja mam rodzić ??? masakra!!

w każdym szpitalu sa "dni otwarte ,może pochodź i sie rozejrzyj? a co Ci gin doradza?

elwiwas a może Rydygie??r- ja raczej zdecydowana jestem. Sale odowione, na stronie internetowej chwalą się, że jest tam neonatologia, raczej bardzo złych opinii o tym szpitalu nie słyszłam.
Szpital Żeromskiego ma np dobre oceny na str rodzic po ludzku (chyba najlepsze w Krk), ale już zdarzyło mi się słyszec parę negatywów na jego temat.
Ogólnie nie porywałabym się na spes czy ujastek, bo średnio ufam takim szpitalom.
Dużo pochlebnych opinii jest też o Czerwiakowskiego, bo to specjalistyczna klinika gin-położnicza.

Już mnie głowa boli od tego czytania, słuchania, wypytywania ... Masz racje najlepiej było by się zebrać i jechać ale mi sie nie chce:eek: Mój jedyny płaszcz staje się coraz ciaśniejszy co za tym idzie, jest mi nie wygodnie i odpinają mi się guziki :wściekła/y: dlatego najchętniej siedze w domu...
Tak jak kiedyś pisałam, doktorka nic mi nie doradzała... ona pracuje Narutowicza ale wcale tego mi nie polecała... W Narutowicza nie ma Anestezjologa więc jak dla mnie automatycznie odpada...

Nie wiem co robić?! Nie mam ubezpieczenia i jak pomyśle sobie, że pewnie będą przez to problemy to mi sie odniechcewa rodzić :-D:-p

estragon ja chodziłam do SR na Galla i tak: poród rodzinny 100zl( jeżeli chodzisz do SR to bez opłat), ZZO gratis - nic nie słyszałam o żadnej opłacie, tak samo jeśli chodzi o położną, podobno nawet nie ma możliwości opłacenia sobie, na mnie ten szpital zrobił dobre wrażenie, sympatyczny Ordynator, mały oddział no i blisko
Pytałam dziś na wizycie: poród rodzinny niby jest bezpłatny, ale mile jak się przekaże datek na fundacje najlepiej z dopiskiem ginekologia wtedy te pieniążki dostaje oddział i przeznaczają je na potrzeby oddziału np na dokarmianie maluszków. Natomiast jeśli któs jest w złej sytuacji materialnej i nie może nic zapłacić to nie płaci i już.
Co do znieczulenia jeśli zajdzie taka potrzeba to jest ono bezpłatne, ale raczej chyba ciężko jeśli ktoś chce znieczulenie"na żądanie" a nie ze wskazań medycznych.
Dla tatusia żaden strój nie jest wymagany.
Tyle teorii, jak w praktyce to wygląda to się okaże.

Każdy szpital ma swoje plusy i minusy, opinie są różne, pewnie zależy od tego jak ktoś trafił, na jakie położne i jak ogólnie wspomina sam poród.
Ja chyba juz jestem zdecydowana na Żeromski,ponieważ tam miałabym załatwioną położną,co jest ważne i byłabym jakoś spokojniejsza.
Chciałabym go jeszcze odwiedzić, żeby zobaczyć co,jak i gdzie:-)

reklama
Moj osobisty na moją "Stasię" woła Foczka :-):-):-)

:-D:-D:-D
Kasia, Stasia, Foczka...kto da jeszcze coś ;-):-D

Dla MM foczka to teraz ja jestem :-D bo tak się poruszam z brzuchem

A ja się chyba jednak zdecyduję na Wołomin, czyli tam gdzie rodziłam Alicję. Mój lekarz prowadzący dyżuruje też na Inflanckiej, ale jakoś nie rozważam poważnie tego szpitala.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry