reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
komentarz naprawde zbedny... krazy po sieci artykul wiec wkleilam, nie podoba sie to nie czytaj. dla kazdej z nas logiczne jest ze wazne jest jak jest w danym szpitalu na dzien dzisiejszy i wiemy na jakiej podstawie wybiera sie szpital.

Wow...w takim razie przepraszam, że ośmieliłam się zauważyć właśnie to co sama napisałaś, że liczy się stan obecny nie sprzed 4 lat. Napisałam jak ja wybrałam szpital, nikogo nie pouczam jak ma to robić także nie wiem naprawdę skąd to niemiła końcówka zdania.

reklama
Ja jak zwykle nie wiem, czy w dobry wątek się wpasowałam... :-p
Nie wiem czy był już ten temat poruszany - ja go nie widziałam :-p
Chciałam zapytać, czy słyszałyście o wietrzeniu pępuszka malucha? Bo zastanawiam się jak go wietrzyć skoro teraz głównie używa się body i pajacyków...? - pępek jest zasłonięty wtedy :confused: Może lepiej na ten pierwszy okres jednak będzie jakiś kaftanik/koszulka i do tego półśpiochy? - wtedy zawsze można odsłonić na trochę pępuszek (jak będzie ciepło). Jak Wy zamierzacie przez to przebrnąć?

help

Ja jak zwykle nie wiem, czy w dobry wątek się wpasowałam... :-p
Nie wiem czy był już ten temat poruszany - ja go nie widziałam :-p
Chciałam zapytać, czy słyszałyście o wietrzeniu pępuszka malucha? Bo zastanawiam się jak go wietrzyć skoro teraz głównie używa się body i pajacyków...? - pępek jest zasłonięty wtedy :confused: Może lepiej na ten pierwszy okres jednak będzie jakiś kaftanik/koszulka i do tego półśpiochy? - wtedy zawsze można odsłonić na trochę pępuszek (jak będzie ciepło). Jak Wy zamierzacie przez to przebrnąć?

help
Afiliacja - na poniedziałkowych zajęciach w szkole rodzenia temat ten wałkowaliśmy, wiec napisze co sie wywiedziałam:
1) jest zmiana w pielęgnacji kikuta pępkowego - do tej pory raz dziennie należało przemywać pępek spitytusem 70% . Teraz zalecają nie stosować w ogóle spitytusu lecz wodę w mydłem lub samą wodę.
2) pępek trzeba wietrzyć i rzeczywiscie najlepiej byłoby dzidziusiowi zakłądać kaftanik i półśpichy by ciągle zapewnić przewiew w tym miejscu. Ja w kazdym razie tak zrobię tylko musze przegląd zrobić, czy mam kaftaniki i półśpiochy na ten okres

No ale to oczywiście stan przejściowy - bo pępek odpada tak około 3-15 dni po porodzie, potem juz można zakładać wszystko inne

Afiliacja - na poniedziałkowych zajęciach w szkole rodzenia temat ten wałkowaliśmy, wiec napisze co sie wywiedziałam:
1) jest zmiana w pielęgnacji kikuta pępkowego - do tej pory raz dziennie należało przemywać pępek spitytusem 70% . Teraz zalecają nie stosować w ogóle spitytusu lecz wodę w mydłem lub samą wodę.
wow pierwsze słysze...
a z wietrzeniem masz rację, ja też tak będę robiła :-)

o pepuszku pisalam wczoraj w watku zakupowym ale chyba czas na nowy temat.

reklama
W takim razie ja też się przerzucę na koszulki i półśpiochy na ten okres :-) Eh... a mam tyle malutkich bady na początek :-p Pewnie jak już pępuszek będzie zagojony, to maleństwo już będzie nieco większe i się w nie nie zmieści :-D

Zauważyłam nowy wątek, więc tam będe kontynuować sprawy opieki i higieny maleństwa - Dzięki Nataliak :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry