reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Alis na inflanckiej jeśli czepiać się poprawiania :) i czy mam tylko wrażenie czy ta wypowiedź w takim lekko złośliwym tonie jest (może to kwestia tego emotka)?

odmiana dotyczyla tego gdzie sie zapisalas czyli na inflancka. a zlosliwe to nie bylo tylko chrupcia na inflancka juz wczesniej nie chciala i stad emota. wybacz brak smiertelnej powagi ;P

reklama
no chyba ze lekarz inaczej zadecyduje ale zwykle tak sie wlasnie dzieje. fajnie ze troche wczesniej nie?:)

bardzo fajnie:) ja juz nie moge sie na malenka doczekać, ale do maja niech sobie pomieszka w brzuszku zeby byla duza i zdrowa... i zebysmy my zdarzyli wszystko dla niej przygotować:))

no własnie ostatnio moja dawna gin mówiła że po 36 tyg bedziemy sie umawiac, ale nie myslalam ze tak wczesnie heheh ale dobrze

odmiana dotyczyla tego gdzie sie zapisalas czyli na inflancka. a zlosliwe to nie bylo tylko chrupcia na inflancka juz wczesniej nie chciala i stad emota. wybacz brak smiertelnej powagi ;P

Poprawna odmiana brzmi: zapisała się gdzie? na inflancką :p a co do braku śmiertelnej powagi to takowej nie wymagam także bez uniesień :p Widocznie nie doczytałam informacji gdzie Chrupcia nie chce chodzić do szkoły rodzenia, także mój błąd że z tym wyskoczyłam, mam nadzieję że będzie mi wybaczone :p

bedzie o ile nie bedziesz sie czepiac braku polskich liter ;P

Narozrabiałam troszkę warszawianki? ;-)

Przed chwilą dzwonił mój mąż cały rozemocjonowany - koleżanka z pracy zachwala mu zalety porodu domowego.

Spotkam się z nią, sama jestem ciekawa jak to jest zorganizowane.

Jedyne "ale", które sie od razu nasówa na myśl - co w przypadku zagrożenia życia i potrzeby hospitalizacji małego?

reklama
polozna odbierajaca porod w domu zawsze jest dobrze wyposazona w leki i inne akcesoria ktore w razie problemow moga byc niezbedne ale trzeba byc przygotowanym na ekspresowa jazde do szpitala. wielka szkoda ze u nas porody w domu nie sa tak powszechne jak w innych krajach, troche o tym czytalam i to naprawde fajna sprawa.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry