reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

Poli- my sie smiejemy ze mały po nas. Tez brudasek kapieli nie lubi :-D Tez kładłam pieluszke i niewiele to dało. Teraz wlewam cieplejszą wodę- i mniej się drze.
Acha- pamiętacie tego mojego DELFINA? Ale mnie wkur....a! Chyba zle mierzy i cieknie z niego woda i wogole do doopy! Od razu wiedziałam że cos z nim nie tak:tak:

reklama
z kąpielą mogę poradzić abyście spróbowali dzieci wkładać bokiem do wanienki tak żeby widziały co się dzieje , bo niektóre dzieci nie lubią wkładania na plecach bo właśnie nie widzą co się im robi, co się z nimi dzieje, spróbujcie może pomoże :)

spróbuj poli też z rożną temperaturą wody tzn. o jeden stopień niższą lub wyższą bo niektóre dzieciaczki tak mają, że woda może być minimalnie za ciepła lub za zimna (dosłownie nawet niecały stopień) i ostro manifestują. Może też tak być, że ta niechęć sama przejdzie. Moja siostrzenica do 4 miesiąca wręcz się darł przy każdej kąpieli jakby jej ktoś krzywdę robił co najmniej a niemalże co do dnia gdy skończyła 4 miesiące to nagle pokochała kąpiele i to ją uspokajało...

poli z kąpiele spróbuj innej temp wody. Mikołaj był taki, że jemu pasowała woda dopiero jak miała 40 stopni!! w chłodniejszej darł się na całe osiedle, a jak spróbowaliśmy cieplejszą wodę nalać to pokochał kąpiele

Cortin wode kocha, delektuje sie kapielami, oczy zamyka, wyluzowany taki ;-)
jak wyciagam go z wody to jest darcie japy :-D:sorry2:

Moja corka tez kapala sie w 40 st a jak bylo mniej to byl ryk ;-)

Poli a moze sproboj bez pieluszki, szkoda ze te nasze dzieci mowic nie potrafia ;-)

reklama
Do góry