reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

Poli- my sie smiejemy ze mały po nas. Tez brudasek kapieli nie lubi :-D Tez kładłam pieluszke i niewiele to dało. Teraz wlewam cieplejszą wodę- i mniej się drze.
Acha- pamiętacie tego mojego DELFINA? Ale mnie wkur....a! Chyba zle mierzy i cieknie z niego woda i wogole do doopy! Od razu wiedziałam że cos z nim nie tak:tak:

reklama
z kąpielą mogę poradzić abyście spróbowali dzieci wkładać bokiem do wanienki tak żeby widziały co się dzieje , bo niektóre dzieci nie lubią wkładania na plecach bo właśnie nie widzą co się im robi, co się z nimi dzieje, spróbujcie może pomoże :)

spróbuj poli też z rożną temperaturą wody tzn. o jeden stopień niższą lub wyższą bo niektóre dzieciaczki tak mają, że woda może być minimalnie za ciepła lub za zimna (dosłownie nawet niecały stopień) i ostro manifestują. Może też tak być, że ta niechęć sama przejdzie. Moja siostrzenica do 4 miesiąca wręcz się darł przy każdej kąpieli jakby jej ktoś krzywdę robił co najmniej a niemalże co do dnia gdy skończyła 4 miesiące to nagle pokochała kąpiele i to ją uspokajało...

poli z kąpiele spróbuj innej temp wody. Mikołaj był taki, że jemu pasowała woda dopiero jak miała 40 stopni!! w chłodniejszej darł się na całe osiedle, a jak spróbowaliśmy cieplejszą wodę nalać to pokochał kąpiele

Cortin wode kocha, delektuje sie kapielami, oczy zamyka, wyluzowany taki ;-)
jak wyciagam go z wody to jest darcie japy :-D:sorry2:

Moja corka tez kapala sie w 40 st a jak bylo mniej to byl ryk ;-)

Poli a moze sproboj bez pieluszki, szkoda ze te nasze dzieci mowic nie potrafia ;-)

reklama
Do góry