reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

Hej lutówki!
Nie wiem czy temat zostal poruszony juz ale mimo to spytam :)
Jako ze to moje pierwsze dziecie to mam zagwozdke co do kąpieli i smarowania.
Czego uzywacie do kąpieli konkretnie? Jakichs emolientow typu Oillan czy Emolium?
Jesli tak to czy po takiej kapieli trzeba jeszcze dziecko balsamem nacierac ???
Jesli nie emolienty to co do kąpania? i jakie balsamy/oliwki po kąpieli?
Ja przyznam sie mam kupiony jedynie Linomag do smarowania pupy po kazdym przewijaniu i sudocrem na ewentualne odparzenia.
Aha - no i jaki krem na mróz/slonce?
Bede bardzo wdzieczna za pomoc bo chcialabym to juz kupic a nie wiem co:)
Buziaki
_Zuza_

reklama
Hej lutówki!
Czego uzywacie do kąpieli konkretnie? Jakichs emolientow typu Oillan czy Emolium?
Ja przyznam sie mam kupiony jedynie Linomag do smarowania pupy po kazdym przewijaniu i sudocrem na ewentualne odparzenia.
Buziaki
_Zuza_

ja mam wszytko z Nivea, jedynie do pupy Bepanthen i Sudokrem

Hej lutówki!
Buziaki
_Zuza_

nie wiem jak po emolium, ale po oilatum nie trzeba natłuszczać skóry...ale podejrzewam że to tak samo działa...teraz dla Jaska będziemy testować kosmetyki hippa - mam płyn do kapieli, szampon i oliwkę, do pupci linomag, mam też bephanten pod kątem smarowania brodawek i ewentualnie problemów z odparzeniami u dzidzi. Kremu na wiatr i mróz jeszcze nie kupiłam, mam dla dziewczynek z nivea (ale on się trudno rozsmarowuje) więc planuje kupić też z hippa ale jeszcze go w sklepie nie dorwałam. Jak nie zdąże do porodu to na razie będę stosować nivea.

odnośnie kremu też miałam nivea i kiepsko się smarował, u mnie w rossmanie nie widziałam innych firm. teraz mamy emolium i jesteśmy zadowoleni więc przy nim zostaniemy :)

Dziewczyny czy laktator jest rzeczą, którą powinno się kupić, czy jednak nie jest potrzebny jeśli chce się karmić piersią? Nie wiem czy go kupować...:baffled:

Żanetka, jednym się przydaje innym nie, najlepiej zdecydować się na jakiś konkretny model przed porodem, a jak po porodzie uznasz, że jest Ci niezbędny to go kupisz, ale nie będziesz tracić czasu, na zastanawianie się jaki:rofl2: tak zrobiłam poprzednio i kupiłam laktator po porodzie, bo dość często na początku musiałam wychodzić do lekarza i musiałam odciągać pokarm dla córki, później przydał mi się dopiero jak musiałam z dnia na dzień przez chorobę małej zakończyć karmienie, a pokarmu miałam, że hoho i musiałam przez dłuższy czas odciągać pokarm, żeby nie dostać zapalenia piersi

zanetka - ja zamierzam karmic piersią, ale na razie nie kupuję bo to jednak spory wydatek (podobnie z butelkami, sterylizatorami i podgrzewaczami)
zobaczymy jak sie sprawa rozwinie i czy bedzie mi wogole potrzebny
jesli bedzie to posle meza na zakupy (ale wczesniej oczywiscie wybiore ten ktory mi najbardziej odpowiada)
poza tym wszystko zalezy od tego jak dlugo chcesz (bedziesz mogla) karmic i kiedy ewentualnie chcesz/musisz wracac do pracy przed odstawieniem od piersi

reklama
Do góry