reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

Jakiej firmy kosmetyki dla dziecka polecacie?
my używaliśmy nivea i u nas się sprawdziły.
choć pierwsze tygodnie to był kąpany w oilatum ze względu na rumień. jak zeszło to nivea, a teraz jak się pojawiają jakieś problemy skórne to kąpiemy w emoliencie, ale kilka dni i wracamy do normalnych kosmetyków. bo to jednak leki. chyba, że dziecko ma azs (jak tośka kasi) to wtedy emolienty trzeba. ale jak nie ma problemów skórnych to nie powinno sie ich nadużywać

reklama
Ja się zastanawiam też nad niveą albo hippem. Podobno najmniej uczulają.

używała któraś babydream z rossmanna?

Ja uzywalam Hippa, po Johnsonie bylo uczulenie i przeszlismy na Oilatum, pozniej jak bylo ok na Nivea sensitive, a od dluzszego czasu uzywam babydream i jest ok. dla synka kupilam Hippa zel do mycia ciala i wlosow, pojemnik jest z pompka wiec jest wygodny w uzyciu i balsam Hipp jak bedzie potrzeba. nie kupuje oliwki, bo wszyscy lekarze nam ja odradzali, a sporo czasu spedzalam z corka w szpitalu

tylko dziewczyny uważajcie z emolientami... one są fajne itp. ale to są leki i nie powinno się ich nadużywać jeżeli nie ma problemów skórnych. ja używałam oilatum i było ok. teraz mam inny emolient i tez jest ok więc myślę, że jakiś tańszy może być bo jednak oilatum trochę kosztuje

MOja corka na nivea byla uczulona wiec przeszlam na parafine i mydelko dzidzius/bambino a teraz nie wiem ... myslalam o pozdstawowym zestawie z bambino chociaz wczoraj w aptece w promocji widzilam Oillan :sorry:

reklama
tez się zastanawiam nad kosmetykami hipp. ziajka fajna ale mają u nas jakieś takie małe te opakowania.
o nivea też słyszałam, ze uczulaja. i badz tu mądry..... myślałam, że bambino kupię no ale widziałam oliwkę mydło i jakiś krem i więcej nic. nie chciałam stosowac oliwki. do pupy tez nic nie maja...eh... chyba lepiej kosmetyki z jednej seri kupowac a nie mieszac nie??

Do góry