reklama
Ania1973G
Fanka BB :)
Ja na początek to minimum wiadomo pupa chusteczki lub woda przegotowana i waciki a do ciałka Johnson Baby z serii Bed Time lawenda bratowa miała, dostala taki zestaw do testowania i rewelacja bo dziec rzeczywiście lepiej spał po kapieli i nasmarowania z JB
Myslę,że starczy mleczko do ciała i płyn do kapieli ew. szampon oliwka jak dla mnie za tłusta.
Jak by co to będziemy zmieniać, gdyby nas uczuliło wyjdzie w praniu
Myslę,że starczy mleczko do ciała i płyn do kapieli ew. szampon oliwka jak dla mnie za tłusta.
Jak by co to będziemy zmieniać, gdyby nas uczuliło wyjdzie w praniu
kasiadz
ja używałam i używam wody do dupci ale od samego początku kranówy ciepłej oczywiście
martuszka5
edit: w złym wątku napisałam
kwasia
a ja póki co nie kupuje kosmetyków bo siostra zdeklarowała się wszystkie kupić. To mama dwójki dzieci więc ma jakieś sprawdzone i oddam się jej doświadczeniu. Wiem tylko, że do mycia pupy będę używać tak jak kasiadz zwykłej ciepłej wody swojego czasu opiekowałam się synem koleżanki i praktycznie zawsze tego używałam przy jego przewijaniu i wiem, że to najlepsze rozwiązanie a jak się pojawia duuuuża kupa to z tyłeczkiem maluszka pod kran i pupa idealnie czysta. Chusteczek nawilżających to używałam przy nim wyłącznie z konieczności np. na spacerze i to głównie to przemywania rączek ewentualnie delikatnie buźki
siostra też poleca ten sposób mycia przy zmianie pieluszki
siostra też poleca ten sposób mycia przy zmianie pieluszki
reklama
kwasia
bella myśle, że spokojnie dasz radę, maluszek jak chwilkę poczeka na ciepłą wodę (jeszcze bez rozbierania) to nic mu nie będzie a lepiej myć pupcie ciepłą wodą z miseczki niż chusteczką, która może i dobrze myje i nawilża przy tym ale sama w sobie jest zimna i dzieciątku nie bardzo to pasuje a z ciepłą wodą od razu przewijanie przyjemniejsze
Podziel się: