reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

Ja przy Izie miałam Hipp mają super zapach ale pielęgnacja wg. mnie standard (cena dość wysoka) bez rewelacji.
Teraz używam Ziaji i jestem zadowolona.
A jak mocniej przesuszy jej się skórka to krem Balneum i już:)

reklama
Ja na początek to minimum wiadomo pupa chusteczki lub woda przegotowana i waciki a do ciałka Johnson Baby z serii Bed Time lawenda bratowa miała, dostala taki zestaw do testowania i rewelacja bo dziec rzeczywiście lepiej spał po kapieli i nasmarowania z JB

Myslę,że starczy mleczko do ciała i płyn do kapieli ew. szampon oliwka jak dla mnie za tłusta.

Jak by co to będziemy zmieniać, gdyby nas uczuliło wyjdzie w praniu

ja to minimalne minimum zakupilam :-D

ciekla parafina z apteki za ok 4zl
mydelko bambino 2 zl
do pepka oscenispet
patyczki do uszu
i jakis krem na mroz chyba tzreba zkaupic do buziaka

i z kosmetykow tyle ! :rofl2:

Cortinka też ciekawa jestem z tą parafiną?

ja wczoraj kupiłam dla małej płyn do mycia, krem na odparzenia i balsam i to tyle z kosmetyków będzie, jeszcze kupie ten specyfik do przemywania i już:))

a ja póki co nie kupuje kosmetyków bo siostra zdeklarowała się wszystkie kupić. To mama dwójki dzieci więc ma jakieś sprawdzone i oddam się jej doświadczeniu. Wiem tylko, że do mycia pupy będę używać tak jak kasiadz zwykłej ciepłej wody :) swojego czasu opiekowałam się synem koleżanki i praktycznie zawsze tego używałam przy jego przewijaniu i wiem, że to najlepsze rozwiązanie a jak się pojawia duuuuża kupa to z tyłeczkiem maluszka pod kran i pupa idealnie czysta. Chusteczek nawilżających to używałam przy nim wyłącznie z konieczności np. na spacerze i to głównie to przemywania rączek ewentualnie delikatnie buźki :)

siostra też poleca ten sposób mycia przy zmianie pieluszki

Qrka ja też tak chciałam ale u mnie (wada domków) czeka się na ciepłą wode;/ zanimzleci to naprawdę kilka minut mija;/
zachęciłyście mnie i będę się starała jakoś to zgrać wszystko:)

reklama
bella myśle, że spokojnie dasz radę, maluszek jak chwilkę poczeka na ciepłą wodę (jeszcze bez rozbierania) to nic mu nie będzie a lepiej myć pupcie ciepłą wodą z miseczki niż chusteczką, która może i dobrze myje i nawilża przy tym ale sama w sobie jest zimna i dzieciątku nie bardzo to pasuje a z ciepłą wodą od razu przewijanie przyjemniejsze :)

Do góry