reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

domikcw rogala nie miałam i nie zamierzam kupować, zwykłe Jaski dały radę;-) a co do butelek to miałam z aventu i były ok! przy czym taka niezorientowana byłam za pierwszym razem, że miałam do butelki smoczek trójprzepływowy o czym nie wiedziałam:zawstydzona/y:, z tego co pamiętam to był w komplecie z butelką przy laktatorze, i się dziwiłam że jak dawałam Hance odciągnięte mleczko to raz piła normalnie a raz się krztusiła, a mnie przerażenie ogarniało:sorry:

reklama
trójprzepływowy - zależy jak go obrócisz tak mocno z niego leci - są 3 warianty :tak:
kupić taki dla noworodka na start - nie pamiętam czy mają oznaczenie 0 czy po prostu informacja, że to pierwszy smoczek

ja na start kupiłam 2 butelki toemme tippe (nie wiem czy dobrze to napisałam) 150 ml ale były w promocji dlatego dwie:) Z tym, że jedna ma zwykły smoczek ten pierwszy dla noworodka a druga też taki tylko z zaworem anty kolkowym. Zobaczę jak to się sprawdzi i co będzie małemu lepiej pasowało. Myślę, że większe nie są potrzebne na sam początek, a później można spokojnie dokupić.
Rogala nie kupuję żadnego.

smoniczka spróbuj wyczaić używany na allegro ;) ja kupiłam duży rogal z którym śpię :-) a jak urodzę na pewno będę próbowała na nim karmić ;) używany na allegro za połowę ceny, mój jest jak nowy ;)

ja z dużym rogalem śpię, próbowalam na nim karmić ale nie wiedziałam jak się do tego zabrać, myślę że karmienie na tym jest przereklamowane:rofl2: najwygodniej było mi karmić na leżąco (szczególnie na początku gdy siedzieć nie mogłam) i tak młodą przyzwyczaiłam i potem nie chciała jeść na siedząco:zawstydzona/y:

domik ja kupilam jedna butelke tommee tippe 150 ml, mam nadzieje ze nie bedzie potrzebna :-) chce karmic cyckiem z wygody ;-)
a jakby nie wyszlo jedna poki co styknie ;-) zawsez mozna dokupic ;-)

w MAKRO sa pampersy nr 1 43 sztuki za niecale 20 zl wiec chyba warto co ? w marketach auchan i tesco wogole pamkow nr 1 nie widuje :no:

reklama
Jakie wkladki laktacyjne polecacie kobiety ??? bo po dzisiejszej nocy stwierdzam ze sa mi juz potrzebne :szok:
na noc to jakis bawelnany miekki stanik sie chyba zaklada co ? bo ja juz nie pamietam jak robilam przy pierwszej ciazy :zawstydzona/y::baffled::dry:

Do góry