Powiem Ci,że ostatnio teściowa mi opowiadała jak to ciężko było jak miała tylko tetry. Że 2 razy więcej roboty bo nie wrzucisz do pralki pieluchy umazanej kupą. Trzeba to spłukać najpierw. Ja po tym co się nasłuchałam to bym się nie zdecydowała.
reklama
kasiadz
Fanka BB :)
nie wiem czy w dobrym wątku
Czy ktos z dziewczyn lutowych zdecydował sie na używanie tetry ?? bo ja właśnie nad tym dość intensywnie myśle i tak sie zastanawiam czy jestem jedyna czy jeszcze jest ktos prócz mnie ?!
mój mąż był zwolennikiem przed porodem i przedstawiał mi różne kalkulacje, ale po porodzie doszedł do wniosku że przy tej ilości kup i smrodku to jednak lepiej jednorazówki
Błękitna_Orchidea
I ja myślałam nad tetrą ale w efekcie kupiłam 15 sztuk tetrowych i 5 sztuk flanelowych pieluch i będę ich używać do karmienia, wycierania jak się uleje, popluje itd w dzisiejszych czasach można kupić nawet tanie pampersiki a kłopotliwość użycia o wiele mniejsza - zakładasz, zapinasz, odpinasz, zakładasz bez wiązań, nic nie trzeba prać, spłukiwać, czekać aż wyschnie
Cortina
bylam w MAKRO
pampers 1 - 43 szt - 20,80 zl
pampers 2 - 72 szt - 36 zl chyba
pampers 2 - 108 szt z tego co pamietam - 54 zl chyba ;-)
chusteczki nawilzane niebiesko-zielone PAMPERS 6 op. 25 zl wiec chyba sie oplaca bardzo co ???
jeszcze mnie ciekawia pieluchy DADA z biedronki, moja kumpela cos ostatnio mowila ze dade robi pampers, prawda to ?
pampers 1 - 43 szt - 20,80 zl
pampers 2 - 72 szt - 36 zl chyba
pampers 2 - 108 szt z tego co pamietam - 54 zl chyba ;-)
chusteczki nawilzane niebiesko-zielone PAMPERS 6 op. 25 zl wiec chyba sie oplaca bardzo co ???
jeszcze mnie ciekawia pieluchy DADA z biedronki, moja kumpela cos ostatnio mowila ze dade robi pampers, prawda to ?
kasiadz
ja właśnie kupiłam pampers 1 w makro
dade my używamy, cena to 28zł o ile dobrze pamiętam, a liczba sztuk jest zależna od rozmiaru
dade my używamy, cena to 28zł o ile dobrze pamiętam, a liczba sztuk jest zależna od rozmiaru
ej laski a na ile tych pampersów trzeba się na początek przygotować? obserwuję obecnie promocje na pampersy i jak znajdę tu cos w ładnej cenie to zacznę kupować na zapas, tylko te 1 to na ile wystarczają? na pierwszy miesiąc? dwa? jak trzeba liczyć jakieś 8 sztuk dziennie, to na miesiąc wychodzi ok 240 sztuk, tylko własnie chodzi mi o to, na jaki okres czasu robić zapas tych 1 i 2? wiem, że to zależy od wagi dziecka, ale tak pi razy drzwi bo nie wiem w jakim tempie dziecko rośnie.
kasiadz
u nas szło ok 10-12 pamperów dziennie -kupa co karmienie a więc co 2 godz
jeśli chodzi o to w jaki rozmiar się zaopatrzyć to wszystko zależy od tego jak duże dziecko się urodzi. Jeśli urodzi się maleńki to w 1 trochę pochodzi, a jeśli będzie miało standardową wagę tzn 3000-3500 to 1 tylko na początek i szybko przeskoczy się na 2. Tośka ważyła 3600 i zużyliśmy 4 paczki 1 tych 48 szt.
pampersy 1 to waga 2-5
pampersy 2 to waga 3-6
o ile się nie mylę
w każdym razie w 1 i 2 sami się zaopatrywaliśmy a jak ktoś chciał nam kupić to kazaliśmy kupować 3 ;-)
jeśli chodzi o to w jaki rozmiar się zaopatrzyć to wszystko zależy od tego jak duże dziecko się urodzi. Jeśli urodzi się maleńki to w 1 trochę pochodzi, a jeśli będzie miało standardową wagę tzn 3000-3500 to 1 tylko na początek i szybko przeskoczy się na 2. Tośka ważyła 3600 i zużyliśmy 4 paczki 1 tych 48 szt.
pampersy 1 to waga 2-5
pampersy 2 to waga 3-6
o ile się nie mylę
w każdym razie w 1 i 2 sami się zaopatrywaliśmy a jak ktoś chciał nam kupić to kazaliśmy kupować 3 ;-)
reklama
Podziel się: