reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

Powiem Ci,że ostatnio teściowa mi opowiadała jak to ciężko było jak miała tylko tetry. Że 2 razy więcej roboty bo nie wrzucisz do pralki pieluchy umazanej kupą. Trzeba to spłukać najpierw. Ja po tym co się nasłuchałam to bym się nie zdecydowała.

reklama
nie wiem czy w dobrym wątku :)

Czy ktos z dziewczyn lutowych zdecydował sie na używanie tetry ?? bo ja właśnie nad tym dość intensywnie myśle i tak sie zastanawiam czy jestem jedyna czy jeszcze jest ktos prócz mnie ?!

mój mąż był zwolennikiem przed porodem i przedstawiał mi różne kalkulacje, ale po porodzie doszedł do wniosku że przy tej ilości kup i smrodku to jednak lepiej jednorazówki:)

Megi Pegi mam te same obawy:-D z dziewczynkami wiem co i jak a z pielęgnacją małego mężczyzny to już nie:no: ale damy radę, nie mamy innego wyjścia:-)
a.m.g. ja też się nie skuszę na tetrę - pampersy wygodniejsze;-)

I ja myślałam nad tetrą ale w efekcie kupiłam 15 sztuk tetrowych i 5 sztuk flanelowych pieluch i będę ich używać do karmienia, wycierania jak się uleje, popluje itd :) w dzisiejszych czasach można kupić nawet tanie pampersiki a kłopotliwość użycia o wiele mniejsza - zakładasz, zapinasz, odpinasz, zakładasz :) bez wiązań, nic nie trzeba prać, spłukiwać, czekać aż wyschnie :)

bylam w MAKRO
pampers 1 - 43 szt - 20,80 zl
pampers 2 - 72 szt - 36 zl chyba
pampers 2 - 108 szt z tego co pamietam - 54 zl chyba ;-)
chusteczki nawilzane niebiesko-zielone PAMPERS 6 op. 25 zl wiec chyba sie oplaca bardzo co ???

jeszcze mnie ciekawia pieluchy DADA z biedronki, moja kumpela cos ostatnio mowila ze dade robi pampers, prawda to ?

Cortina my jak jesteśmy w Pl to tylko Dady używamy. nie wiem czy robi je pampers ale są dobre - śmiem powiedzieć, że dla naszego dziecka lepiej się spisują niż markowe pampersy

ej laski a na ile tych pampersów trzeba się na początek przygotować? obserwuję obecnie promocje na pampersy i jak znajdę tu cos w ładnej cenie to zacznę kupować na zapas, tylko te 1 to na ile wystarczają? na pierwszy miesiąc? dwa? jak trzeba liczyć jakieś 8 sztuk dziennie, to na miesiąc wychodzi ok 240 sztuk, tylko własnie chodzi mi o to, na jaki okres czasu robić zapas tych 1 i 2? wiem, że to zależy od wagi dziecka, ale tak pi razy drzwi bo nie wiem w jakim tempie dziecko rośnie.

u nas szło ok 10-12 pamperów dziennie -kupa co karmienie a więc co 2 godz:wściekła/y:
jeśli chodzi o to w jaki rozmiar się zaopatrzyć to wszystko zależy od tego jak duże dziecko się urodzi. Jeśli urodzi się maleńki to w 1 trochę pochodzi, a jeśli będzie miało standardową wagę tzn 3000-3500 to 1 tylko na początek i szybko przeskoczy się na 2. Tośka ważyła 3600 i zużyliśmy 4 paczki 1 tych 48 szt.
pampersy 1 to waga 2-5
pampersy 2 to waga 3-6
o ile się nie mylę:)
w każdym razie w 1 i 2 sami się zaopatrywaliśmy a jak ktoś chciał nam kupić to kazaliśmy kupować 3 ;-)

reklama
nie myslisz sie z waga Kasiu ;-)

ja kupie 1 z pampersa i z dady i z dwojek taki sam zestaw :tak: mysle ze dwie male paczki jedynek stykna, najwyzej maz pozniej dokupi :tak:

Do góry